Πρασοπιτάκια με Φέτα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
40
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο Ζαγορίσιο
- Για τη γέμιση:
5 πράσα
1 κρεμμύδι
Μπόλικο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο και λίγο κόκκινο
1/3 κουταλάκι ζάχαρη
150γρ. φέτα
- Για επάλειψη:
1 βιτάμ
Σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση
- Για τη γέμιση:
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και λίγο κόκκινο πιπέρι.
- Ρίχνουμε τα κομμένα πράσα, τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού νερό να μην κολλήσουν.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά προσθέτουμε την φέτα.
- Για τα πιτάκια:
- Λιώνουμε ένα βιτάμ.
- Απλώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε δύο λουρίδες, η μια διπλάσια από την άλλη. Με την φαρδιά λουρίδα φύλλου κάνουμε μεγάλα στριφτάρια και με τη στενή, μπουκίτσες.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο τα φύλλα και βάζουμε με ένα κουτάλι κατά μήκος της λουρίδας τη γέμιση.
- Τυλίγουμε τα στριφτάρια, τα βάζουμε σε λαδωμένα φορμάκια του κέικ και τα πιο μικρά σε φορμάκια για cupcakes. Με αυτό τον τρόπο κρατάνε το σχήμα τους και δεν θα διαλυθούν.
- Τα αλείφουμε με το βιτάμ και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αξιολόγησε