Χυλόπιτες με Πανσέτα και Μανιτάρια

Χυλόπιτες με Πανσέτα και Μανιτάρια

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Ζυμαρικά, Χοιρινό
Μερίδες

4

μερίδες
Προετοιμασία

10

λεπτά
Μαγείρεμα

60

λεπτά

Συστατικά

  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

  • 350γρ. πανσέτα

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 350γρ. μανιτάρια λευκά

  • ¼ φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

  • 800γρ. ντοματάκια κονκασέ

  • 1 κ.γ. θυμάρι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο

  • 500γρ. χυλόπιτες

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πανσέτα (ψιλοκομμένη σε καρεδάκια), για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο (ψιλοκομμένα) και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να σωταριστούν.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις χυλόπιτες, για 5 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε τις χυλόπιτες, τις ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Χυλόπιτες με Πανσέτα και Μανιτάρια