Χυλόπιτες με Πανσέτα και Μανιτάρια
Κατηγορία: Ζυμαρικά, ΧοιρινόΜερίδες
4
μερίδεςΠροετοιμασία
10
λεπτάΜαγείρεμα
60
λεπτάΣυστατικά
¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
350γρ. πανσέτα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
350γρ. μανιτάρια λευκά
¼ φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
800γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
500γρ. χυλόπιτες
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πανσέτα (ψιλοκομμένη σε καρεδάκια), για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο (ψιλοκομμένα) και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να σωταριστούν.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και τα αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
- Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις χυλόπιτες, για 5 λεπτά.
- Στραγγίζουμε τις χυλόπιτες, τις ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
- Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Αξιολόγησε