Τορτελίνια με Ντοματίνια και Φέτα

Τορτελίνια με Ντοματίνια και Φέτα

Recipe by Ιωαννα ΔεσποτακηΚατηγορία: Ζυμαρικά
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

15

λεπτά

Συστατικά

  • 500γρ. ντοματίνια

  • 250γρ. φέτα

  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

  • 100γρ. τυρί ένταμ

  • 50γρ. γαλένι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Σκόρδο

  • Ρίγανη

  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού

  • 1 πακέτο τορτελίνια

  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, αφήνουμε κενό στη μέση και βάζουμε τη φέτα και το γαλένι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ρίγανη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν τα ντοματίνια.
  • Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο, βάζουμε το περιεχόμενο μαζί με το βασιλικό στο μπλέντερ, τα λιώνουμε να γίνουν σάλτσα.
  • Προσθέτουμε το ένταμ στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο βρασμού της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Τορτελίνια με Ντοματίνια και Φέτα