Τορτελίνια με Ντοματίνια και Φέτα
Κατηγορία: ΖυμαρικάΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
15
λεπτάΣυστατικά
500γρ. ντοματίνια
250γρ. φέτα
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
100γρ. τυρί ένταμ
50γρ. γαλένι
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο
Ρίγανη
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 πακέτο τορτελίνια
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, αφήνουμε κενό στη μέση και βάζουμε τη φέτα και το γαλένι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ρίγανη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν τα ντοματίνια.
- Αφαιρούμε το πυρέξ από το φούρνο, βάζουμε το περιεχόμενο μαζί με το βασιλικό στο μπλέντερ, τα λιώνουμε να γίνουν σάλτσα.
- Προσθέτουμε το ένταμ στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο βρασμού της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Αξιολόγησε