Σφακιανές Πίτες

Σφακιανές Πίτες

Recipe by Ιωαννα ΔεσποτακηΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Μερίδες

6

κομμάτια
Προετοιμασία

30

λεπτά

Συστατικά

  • 250γρ. ξινή μυζήθρα

  • 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 50ml ρακί

  • 120ml νερό

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη ρακή, το ελαιόλαδο, το αλάτι, σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη στα έξι.
  • Χωρίζουμε τη μυζήθρα στα και τη φτιάχνουμε μπάλες.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια, τοποθετούμε την μπάλα της μυζήθρας στη μέση και κλείνουμε τυλίγοντας την με τη ζύμη. Πατάμε ελαφρά με τη μεριά που κλείσαμε προς τα κάτω.
  • Τα ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα. Προσέχουμε μη σπάσουν και βγει η μυζήθρα.
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι και βάζουμε λίγο λάδι. Βάζουμε μια μια τις πίτες, τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
  • Σερβίρουμε τις πίτες (ζεστές ή κρύες) με μέλι.