Ηπειρωτική Πίτα Μπλατσαριά
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
1 1/2 κιλό χόρτα ψιλοκομμένα (λάπατα, πράσα, παζιά, σπανάκια κλπ)
400-500γρ. φέτα
300-320γρ. ελαιόλαδο
Αλεύρι καλαμποκιού
Μαργαρίνη (για επάλειψη του ταψιού)
Εκτέλεση
- Αφού έχουμε διαλέξει τα χόρτα μας, τα ψιλοκόβουμε, τα πλένουμε και τα στύβουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε τα 200γρ. ελαιόλαδο, αλάτι και μια χούφτα αλεύρι καλαμποκιού και τα ανακατεύουμε.
- Σε ένα πιάτο βαθύ ρίχνουμε αλεύρι και χλιαρό νερό μέχρι να γίνει πλαστός χυλός (απλώνουμε στο ταψί μας με το χέρι, η ποσότητα ανάλογα με το ταψί) για να κάνουμε το κάτω φύλλο.
- Απλώνουμε την μαργαρίνη στο ταψί, ρίχνουμε επιπλέον και λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το φύλλο με το χέρι μας.
- Στη συνέχεια, τρίβουμε με το χέρι μας το μισό τυρί, βάζουμε τα χόρτα και το υπόλοιπο τυρί και τα πατάμε λίγο για να “καθίσουν”.
- Πασπαλίζουμε την πίτα μας με αλεύρι καλαμποκιού, ίσα- ίσα να καλυφθεί και ραντίζουμε με νερό μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και την βάζουμε να ψηθεί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα.
Σημειώσεις
- Οι αναλογίες είναι για ταψί διαμέτρου 40εκ. και είναι σημαντικό ταψί να ψήνει καλά από την κάτω πλευρά για να γίνει τραγανή η πίτα μας.
Αξιολόγησε