Ηπειρωτική Πίτα Μπλατσαριά

Ηπειρωτική Πίτα Μπλατσαριά

Recipe by Ανθή ΧατζήΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό χόρτα ψιλοκομμένα (λάπατα, πράσα, παζιά, σπανάκια κλπ)

  • 400-500γρ. φέτα

  • 300-320γρ. ελαιόλαδο

  • Αλεύρι καλαμποκιού

  • Μαργαρίνη (για επάλειψη του ταψιού)

Εκτέλεση

  • Αφού έχουμε διαλέξει τα χόρτα μας, τα ψιλοκόβουμε, τα πλένουμε και τα στύβουμε πολύ καλά.
  • Ρίχνουμε τα 200γρ. ελαιόλαδο, αλάτι και μια χούφτα αλεύρι καλαμποκιού και τα ανακατεύουμε.
  • Σε ένα πιάτο βαθύ ρίχνουμε αλεύρι και χλιαρό νερό μέχρι να γίνει πλαστός χυλός (απλώνουμε στο ταψί μας με το χέρι, η ποσότητα ανάλογα με το ταψί) για να κάνουμε το κάτω φύλλο.
  • Απλώνουμε την μαργαρίνη στο ταψί, ρίχνουμε επιπλέον και λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε το φύλλο με το χέρι μας.
  • Στη συνέχεια, τρίβουμε με το χέρι μας το μισό τυρί, βάζουμε τα χόρτα και το υπόλοιπο τυρί και τα πατάμε λίγο για να “καθίσουν”.
  • Πασπαλίζουμε την πίτα μας με αλεύρι καλαμποκιού, ίσα- ίσα να καλυφθεί και ραντίζουμε με νερό μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και την βάζουμε να ψηθεί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα.

Σημειώσεις

  • Οι αναλογίες είναι για ταψί διαμέτρου 40εκ. και είναι σημαντικό ταψί να ψήνει καλά από την κάτω πλευρά για να γίνει τραγανή η πίτα μας.