Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι
Κατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – ΜαρμελάδεςΠροετοιμασία
20
λεπτάΜαγείρεμα
60
λεπτάΣυστατικά
1 κιλό κυδώνια (καθαρό βάρος)
1 κιλό ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Ξύλο κανέλας
Γαρίφαλα
Χυμός από μισό λεμόνι
Αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μπαστούνια.
- Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά.
- Προσθέτουμε τα κυδώνια, τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για δέκα λεπτά.
- Το αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
- Βράζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το γλυκό ρίχνουμε αμύγδαλα ασπρισμένα και τον χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να κρυώσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα για να πάρει ωραίο χρώμα.
Σημειώσεις
- Το μυστικό για το χρώμα είναι να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα και να κρυώσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Αξιολόγησε