Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι

Γλυκό Κουταλιού Κυδώνι

Recipe by Reggina FilippouΚατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – Μαρμελάδες
Προετοιμασία

20

λεπτά
Μαγείρεμα

60

λεπτά

Συστατικά

  • 1 κιλό κυδώνια (καθαρό βάρος)

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 3 φλιτζάνια νερό

  • Ξύλο κανέλας

  • Γαρίφαλα

  • Χυμός από μισό λεμόνι

  • Αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μπαστούνια.
  • Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για πέντε λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα κυδώνια, τα μπαχαρικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για δέκα λεπτά.
  • Το αφήνουμε ως την επόμενη μέρα.
  • Βράζουμε πάλι το γλυκό μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το γλυκό ρίχνουμε αμύγδαλα ασπρισμένα και τον χυμό λεμονιού.Κυδώνι Γλυκό Κουταλιού
  • Αφήνουμε να κρυώσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα για να πάρει ωραίο χρώμα.

Σημειώσεις

  • Το μυστικό για το χρώμα είναι να σιγοβράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα και να κρυώσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα.