Πάστα με Γκανάζ Σοκολάτας και Nesquik

Πάστα με Γκανάζ Σοκολάτας και Nesquik

Recipe by Μιχαελα ΣτεφανουδηςΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

20

λεπτά
Αναμονή

3

ώρες

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά

  • 240γρ. ζάχαρη

  • 240γρ. σπορέλαιο

  • 240γρ. γάλα

  • 360γρ. αλεύρι

  • 60γρ. κακάο

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • Για την κρέμα:
  • 500ml κρέμα γάλακτος

  • 2 κ.σ. Nesquik

  • 500γρ. σοκολάτα άσπρη

  • 50γρ. βούτυρο

  • Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι γάλα

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • 2 κ.σ. Nesquik

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και το γάλα.
  • Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μία σπάτουλα το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε στα τρία.
  • Για την κρέμα:
  • Βάζουμε στην φωτιά την κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. Nesquik.
  • Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την άσπρη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια.
  • Όταν λιώσει η σοκολάτα βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Μόλις παγώσει η κρέμα την βγάζουμε από το ψυγείο και την χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό.
  • Για το σιρόπι:
  • Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το Nesquik στην φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Για τη συναρμολόγηση:
  • Βάζουμε το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με ζεστό σιρόπι και απλώνουμε μια στρώση κρέμας.
  • Άλλες δυο φορές επαναλαμβάνουμε το ίδιο: παντεσπάνι, σιρόπι και κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη σοκολάτα.
Πάστα με Γκανάζ Σοκολάτα και Nesquik