Πάστα με Γκανάζ Σοκολάτας και Nesquik
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
20
λεπτάΑναμονή
3
ώρεςΣυστατικά
- Για το παντεσπάνι:
6 αυγά
240γρ. ζάχαρη
240γρ. σπορέλαιο
240γρ. γάλα
360γρ. αλεύρι
60γρ. κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Για την κρέμα:
500ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. Nesquik
500γρ. σοκολάτα άσπρη
50γρ. βούτυρο
- Για το σιρόπι:
1 ποτήρι γάλα
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. Nesquik
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και το γάλα.
- Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μία σπάτουλα το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
- Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε στα τρία.
- Για την κρέμα:
- Βάζουμε στην φωτιά την κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. Nesquik.
- Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε την άσπρη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια.
- Όταν λιώσει η σοκολάτα βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Μόλις παγώσει η κρέμα την βγάζουμε από το ψυγείο και την χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό.
- Για το σιρόπι:
- Βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το Nesquik στην φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
- Για τη συναρμολόγηση:
- Βάζουμε το παντεσπάνι, το ραντίζουμε με ζεστό σιρόπι και απλώνουμε μια στρώση κρέμας.
- Άλλες δυο φορές επαναλαμβάνουμε το ίδιο: παντεσπάνι, σιρόπι και κρέμα.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη σοκολάτα.
Ωραίο θα το κάνω