Τσουρεκάκια με Σταφίδες

Τσουρεκάκια με Σταφίδες

Recipe by Μυρσίνη Ρουμελιώτου-ΜαυριάνουΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια, Πασχαλινές Συνταγές
Μερίδες

12

κομμάτια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά
Φούσκωμα

50

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 250γρ. γάλα

  • 50γρ. καλαμποκέλαιο

  • 100γρ. βούτυρο

  • 450γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 αυγό

  • 2 βανίλιες

  • 100γρ. ζάχαρη

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • Για τη γέμιση:
  • 150γρ. σταφίδες

  • Για το άλειμμα:
  • Αυγό

  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το γάλα, να γίνει χλιαρό.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τη μαγιά,1 κ.σ. ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί μαγιά.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το αυγό με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μαγιά με το γάλα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο λίγο λίγο και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 50 λεπτά.
  • Μετά το φούσκωμα χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μικρά μπαλάκια.
  • Ανοίγουμε φύλλο, βάζουμε 2 κ.σ. σταφίδες.Τσουρέκια
  • Τυλίγουμε το φύλλο, το κάνουμε ένα κορδόνι, το χαράζουμε να κάνουμε 2 κορδόνια.Τσουρέκια
  • Τα πλέκουμε κοτσίδα και τα κάνουμε βραχιολάκι.
  • Αφήνουμε τα τσουρέκια στο ταψί να φουσκώσουν.Τσουρέκια
  • Αλείφουμε τα τσουρέκια με αυγό ανακατεμένο με ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο), μέχρι να ροδίσουν.