Λικέρ τύπου Baileys
Κατηγορία: ΛικέρΠροετοιμασία
15
λεπτάΑναμονή
2
εβδομάδεςΣυστατικά
500ml βότκα
40 καραμέλες γάλακτος (τις μαλακές με την αγελαδίτσα στο χρυσόχαρτο)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις καραμέλες στη βότκα και αφήνουμε στο ψυγείο να λιώσουν.
- Μέρα πάρα μέρα κουνάμε το μπουκάλι για να λιώσουν.
- Σε 2-3 βδομάδες το λικέρ θα είναι έτοιμο.
- Αν η βότκα έχει δυνατή γεύση, προσθέτουμε λίγες ακόμα καραμέλες (3-4). Βάζουμε το λικέρ σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά για να ζεσταθεί. Προσοχή, όχι να βράσει, ίσα ίσα να ζεσταθεί να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ.
- Σερβίρεται παγωμένο με λίγη κανέλα, προαιρετικά βάζουμε και 1 παγάκι.
Η συνταγή είναι από την Αναστασία Θεοχαροπούλου και το www.dolmadaki.gr
Αξιολόγησε