Λικέρ τύπου Baileys

Λικέρ τύπου Baileys

Recipe by Αναστασία ΘεοχαροπούλουΚατηγορία: Λικέρ
Προετοιμασία

15

λεπτά
Αναμονή

2

εβδομάδες

Συστατικά

  • 500ml βότκα

  • 40 καραμέλες γάλακτος (τις μαλακές με την αγελαδίτσα στο χρυσόχαρτο)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις καραμέλες στη βότκα και αφήνουμε στο ψυγείο να λιώσουν.
  • Μέρα πάρα μέρα κουνάμε το μπουκάλι για να λιώσουν.
  • Σε 2-3 βδομάδες το λικέρ θα είναι έτοιμο.
  • Αν η βότκα έχει δυνατή γεύση, προσθέτουμε λίγες ακόμα καραμέλες (3-4). Βάζουμε το λικέρ σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά για να ζεσταθεί. Προσοχή, όχι να βράσει, ίσα ίσα να ζεσταθεί να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ.
  • Σερβίρεται παγωμένο με λίγη κανέλα, προαιρετικά βάζουμε και 1 παγάκι.

Η συνταγή είναι από την Αναστασία Θεοχαροπούλου και το www.dolmadaki.gr