Παραδοσιακά Χειροποίητα Μακαρόνια Χίου

Παραδοσιακά Χειροποίητα Μακαρόνια Χίου

Recipe by Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου‎Κατηγορία: Ζυμαρικά
Προετοιμασία

1

hour 
Βράσιμο

3

λεπτά
Αναμονή

15

λεπτά

Συστατικά

  • 500γρ. αλεύρι σταρένιο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 300γρ. νερό

  • 1 σπαρτόξυλο, είναι ένα ξυλαράκι σαν το ξυλάκι που κάνουμε το χοιρινό σουβλάκι

  • Λίγο λάδι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε τα υλικά. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει.
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  • Βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι και την κόβουμε σε μικρές μπαλίτσες.Παραδοσιακά Χειροποίητα Μακαρόνια Χίου
  • Κάθε μια μπαλίτσα την δουλεύουμε πάνω στο ξύλο και την ανοίγουμε να γίνει σαν μακαρόνιΠαραδοσιακά Χειροποίητα Μακαρόνια Χίου
  • Τα ακουμπάμε πάνω σε καθαρό πανί.
  • Όταν τελειώσουμε τα βράζουμε για 3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με τυρί και σάλτσα.