Παραδοσιακά Χειροποίητα Μακαρόνια Χίου
Κατηγορία: ΖυμαρικάΠροετοιμασία
1
hourΒράσιμο
3
λεπτάΑναμονή
15
λεπτάΣυστατικά
500γρ. αλεύρι σταρένιο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300γρ. νερό
1 σπαρτόξυλο, είναι ένα ξυλαράκι σαν το ξυλάκι που κάνουμε το χοιρινό σουβλάκι
Λίγο λάδι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε τα υλικά. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ σφιχτή και να μην κολλάει.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
- Βάζουμε στα χέρια μας λίγο λάδι και την κόβουμε σε μικρές μπαλίτσες.
- Κάθε μια μπαλίτσα την δουλεύουμε πάνω στο ξύλο και την ανοίγουμε να γίνει σαν μακαρόνι
- Τα ακουμπάμε πάνω σε καθαρό πανί.
- Όταν τελειώσουμε τα βράζουμε για 3 λεπτά.
- Σερβίρουμε με τυρί και σάλτσα.
Αξιολόγησε