Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα

Recipe by Μαρία ΑδραμάνηΚατηγορία: Ζυμαρικά, Θαλασσινά – Ψάρια
Μερίδες

4

μερίδες
Προετοιμασία

45

λεπτά

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι

  • 1 κουταλιά αλάτι

  • 1/2 κιλό γαρίδες

  • 1 κρεμμύδι μικρό

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 πράσινη πιπεριά

  • 1/2 καυτερή πιπεριά

  • 1 σφηνάκι τσίπουρο

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

  • 1 κουταλιά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο

  • λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό ρίχνουμε το αλάτι και μετά τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο βρασμού.Στραγγίζουμε και κρατάμε μισή κούπα από το νερό τους.
  • Στο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις γαρίδες πολύ λίγο μέχρι να αλλάξουν χρώμα, αν παραγίνουν γίνονται σκληρές, και τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τις πιπεριές ψιλοκομμένες, αχνίζουμε λίγο και σβήνουμε με το τσίπουρο, βράζουμε 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες αλεσμένες, το χυμό συν το μισό μαϊντανό, αφήνουμε 3 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε.
  • Ενώνουμε με τα μακαρόνια , προσθέτουμε τις γαρίδες, λίγο ωμό ελαιόλαδο και λίγο μαϊντανό από πάνω.