Γαριδομακαρονάδα
Κατηγορία: Ζυμαρικά, Θαλασσινά – ΨάριαΜερίδες
4
μερίδεςΠροετοιμασία
45
λεπτάΣυστατικά
1 πακέτο σπαγγέτι
1 κουταλιά αλάτι
1/2 κιλό γαρίδες
1 κρεμμύδι μικρό
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1/2 καυτερή πιπεριά
1 σφηνάκι τσίπουρο
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό ρίχνουμε το αλάτι και μετά τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο βρασμού.Στραγγίζουμε και κρατάμε μισή κούπα από το νερό τους.
- Στο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις γαρίδες πολύ λίγο μέχρι να αλλάξουν χρώμα, αν παραγίνουν γίνονται σκληρές, και τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τις πιπεριές ψιλοκομμένες, αχνίζουμε λίγο και σβήνουμε με το τσίπουρο, βράζουμε 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες αλεσμένες, το χυμό συν το μισό μαϊντανό, αφήνουμε 3 λεπτά να βράσουν και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε.
- Ενώνουμε με τα μακαρόνια , προσθέτουμε τις γαρίδες, λίγο ωμό ελαιόλαδο και λίγο μαϊντανό από πάνω.
Αξιολόγησε