Margarita

Margarita

Recipe by Giorgos MouratidisΚατηγορία: Cocktails
Μερίδες

1

ποτό
Προετοιμασία

5

λεπτά

Συστατικά

  • 60ml Λευκή Τεκίλα

  • 30ml Φυσικό Χυμό λαιμ

  • 30ml Cointreau

  • Λαιμ

  • Αλάτι

  • Προαιρετικά: σιρόπι Αγαύης

Εκτέλεση

  • Βάζουμε πάγο σε ένας ποτήρι μαργαρίτας για να παγώσει. Αν δεν έχουμε
    χρησιμοποιούμε κάποιο της αρεσκείας μας.
  • Τοποθετούμε τα υλικά μας μαζί με πάγο στο shaker και χτυπάμε για περίπου
    20 δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβουμε ότι το ποτό μας έχει παγώσει.
  • Βγάζουμε τον πάγο από το ποτήρι μας και περνάμε το χείλος του με μια
    φέτα λαιμ. Έπειτα ακουμπάμε το εξωτερικό χείλος του ποτηριού σε ένα
    πιατάκι με αλάτι και το περιστρέφουμε για να κολλήσει το αλάτι
    περιμετρικά αυτού.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ποτήρι χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι ώστε να
    απομακρύνουμε τις ίνες του λαιμ.
  • Κόβουμε μια φέτα λαιμ για γαρνιτούρα και είμαστε έτοιμοι να το
    απολαύσουμε.

Σημειώσεις

  • Αν σας φαίνεται αρκετά ξινό το κοκτέιλ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπρόσθετα 10-15ml σιρόπι Αγαύης. Είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη.
  • Εναλλακτικά, αντί του Cointreau, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια ποσότητα από Blue Curacao και έτσι θα έχουμε τη Margarita Blue.