Μπεζέδες
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΜερίδες
25
κομμάτιαΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
3 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. ούζο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό του λεμονιού στην δυνατή ένταση του μίξερ.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Κατεβάζουμε τη μαρέγκα από το μίξερ και με μια μαρίζ, με απλές κινήσεις ανακατεύουμε προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη.
- Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τους μπεζέδες πάνω στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 100 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα. Μετά τα αφήνουμε στο φούρνο με την πόρτα κλειστή, για 30 λεπτά, για να στεγνώσουν (εξωτερικά).
Αξιολόγησε