Μπεζέδες

Μπεζέδες

Recipe by Aristi Georgousi KiriakopoulouΚατηγορία: Διάφορα Γλυκά
Μερίδες

25

κομμάτια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 3 ασπράδια αυγών

  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη

  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

  • 2 κ.γ. ούζο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το χυμό του λεμονιού στην δυνατή ένταση του μίξερ.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Κατεβάζουμε τη μαρέγκα από το μίξερ και με μια μαρίζ, με απλές κινήσεις ανακατεύουμε προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη.
  • Βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τους μπεζέδες πάνω στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στους 100 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 1 ώρα. Μετά τα αφήνουμε στο φούρνο με την πόρτα κλειστή, για 30 λεπτά, για να στεγνώσουν (εξωτερικά).