Λικέρ Aρμπαρόριζα

Λικέρ αρμπαρόριζα

Recipe by Προκομμένες/οιΚατηγορία: Λικέρ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ – ΛΙΚΕΡ
Ποσότητα

1

λίτρο
Ξεκούραση

30

λεπτά

Συστατικά

  • 1 λίτρο Λευκό κρασί ή ρετσίνα

  • 30-40 φύλλα αρμπαρόριζας

  • 600 γρ ζάχαρη

  • 1 μεγάλο βάζο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και τα πλένουμε. Τα σκουπίζουμε και τα ρίχνουμε σε ενα μεγάλο βάζο ή μπουκάλι.
  • Ρίχνουμε το κρασί ή τη ρετσίνα και τη ζάχαρη.
  • Αφήνουμε σε δροσερό μέρος που να μη το χτυπάει ο ήλιος {σε μια άκρη στον πάγκο της κουζίνας πχ} και ανά δύο μέρες το ανακινούμε για να διαλύεται η ζάχαρη. Το αφήνουμε τουλάχιστον για 30 μέρες.
  • Μετά από 30 μέρες δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί.
  • Σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μπουκάλι.

Η συνταγή είναι της Αναστασίας Θεοχαροπούλου από το Αγάπα με αν Dolmas