Λικέρ αρμπαρόριζα
Κατηγορία: Λικέρ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ – ΛΙΚΕΡΠοσότητα
1
λίτροΞεκούραση
30
λεπτάΣυστατικά
1 λίτρο Λευκό κρασί ή ρετσίνα
30-40 φύλλα αρμπαρόριζας
600 γρ ζάχαρη
1 μεγάλο βάζο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και τα πλένουμε. Τα σκουπίζουμε και τα ρίχνουμε σε ενα μεγάλο βάζο ή μπουκάλι.
- Ρίχνουμε το κρασί ή τη ρετσίνα και τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε σε δροσερό μέρος που να μη το χτυπάει ο ήλιος {σε μια άκρη στον πάγκο της κουζίνας πχ} και ανά δύο μέρες το ανακινούμε για να διαλύεται η ζάχαρη. Το αφήνουμε τουλάχιστον για 30 μέρες.
- Μετά από 30 μέρες δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μπουκάλι.
Η συνταγή είναι της Αναστασίας Θεοχαροπούλου από το Αγάπα με αν Dolmas
Αξιολόγησε