Λικέρ Δυόσμου

Λικέρ Δυόσμο

Recipe by Προκομμένες/οιΚατηγορία: Λικέρ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15

λεπτά

Συστατικά

  • 70 φύλλα φρέσκο δυόσμο καλά πλυμένο 

  • 500ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα ή κονιάκ ποτοποιίας (λευκό)

  • Σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

  • 1,5 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπουκάλι βάζουμε το αλκοόλ και το δυόσμο. Το αφήνουμε 10-15 μέρες στον πάγκο της κουζίνας. Θα δούμε ότι σιγά σιγά ο δυόσμος θα βγάζει το χρώμα του και το άρωμα.
  • Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε σε ένα καθαρό μπουκάλι ή μπολ. Για το φιλτράρισμα χρησιμοποιούμε ένα στραγγιστήρι με βαμβάκι ή γάζα
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι στο ποτό. Ανάλογα πόσο έντονο είναι το αλκοόλ ή θα το ρίξουμε όλο και ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα.
  • Αποθηκεύουμε σε μπουκάλια.

Η συνταγή είναι της Αναστασίας Θεοχαροπούλου από το Αγάπα με αν Dolmas