Λικέρ Δυόσμο
Κατηγορία: ΛικέρΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
15
λεπτάΣυστατικά
70 φύλλα φρέσκο δυόσμο καλά πλυμένο
500ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα ή κονιάκ ποτοποιίας (λευκό)
Σιρόπι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπουκάλι βάζουμε το αλκοόλ και το δυόσμο. Το αφήνουμε 10-15 μέρες στον πάγκο της κουζίνας. Θα δούμε ότι σιγά σιγά ο δυόσμος θα βγάζει το χρώμα του και το άρωμα.
- Όταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε σε ένα καθαρό μπουκάλι ή μπολ. Για το φιλτράρισμα χρησιμοποιούμε ένα στραγγιστήρι με βαμβάκι ή γάζα
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε το σιρόπι στο ποτό. Ανάλογα πόσο έντονο είναι το αλκοόλ ή θα το ρίξουμε όλο και ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα.
- Αποθηκεύουμε σε μπουκάλια.
Η συνταγή είναι της Αναστασίας Θεοχαροπούλου από το Αγάπα με αν Dolmas
Αξιολόγησε