Μαγικός Χυλός για Πίτες
Κατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια, Πίτες Αλμυρές, Πίτες ΓλυκέςΜερίδες
1
ταψίΠροετοιμασία
10
λεπτάΜαγείρεμα
40
λεπτάΣυστατικά
2 κούπες αλεύρι
Μισή κούπα σπορέλαιο
2 κούπες νερό ή γάλα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα χυλό, όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε νερουλό
- Αλείφουμε το κάθε φύλλο με χυλό ΕΚΤΟΣ απ το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση από πάνω. 2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο είναι αρκετές.
- 12 φύλλα κρούστας ο χυλός είναι ακριβώς όσος πρέπει. Για 10 φύλλα κρούστας κρατήστε καλύτερα ένα φλιτζάνι για το τελευταίο φύλλο πάνω για να μπορέσετε να υπολογίσετε καλύτερα το μοίρασμα του χυλού
- Χαράζουμε τα κομμάτια ΔΕΝ κόβουμε μέχρι κάτω για να μη ξεχειλίσει η γέμιση και ο χυλός
- Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180 με 200 μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί
Σημειώσεις
- ΠΡΟΣΟΧΗ μην τον χρησιμοποιήσετε σε σφολιάτα.. Είναι ιδανικός για φύλλο κρούστας
- Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χυλός αν έχετε περισσότερα από 12 φύλλα ή λιγότερος χυλός από 10 φύλλα και κάτω
- Μπορείτε να βάλετε λίγο περισσότερο λάδι αν θέλετε, μειώνοντας το νερό. Πχ για έξτρα 4 κουταλιές λάδι μειώνουμε 4 νερό
Η συνταγή είναι της Αναστασίας Θεοχαροπούλου από το Αγάπα με αν Dolmas
Αξιολόγησε