Μαγικός Χυλός για Πίτες

Μαγικός Χυλός για Πίτες

Recipe by Προκομμένες ΣυνταγέςΚατηγορία: Λοιπά Ζυμάρια, Πίτες Αλμυρές, Πίτες Γλυκές
Μερίδες

1

ταψί
Προετοιμασία

10

λεπτά
Μαγείρεμα

40

λεπτά

Συστατικά

  • 2 κούπες αλεύρι

  • Μισή κούπα σπορέλαιο

  • 2 κούπες νερό ή γάλα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα χυλό, όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε νερουλό
  • Αλείφουμε το κάθε φύλλο με χυλό ΕΚΤΟΣ απ το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση από πάνω. 2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο είναι αρκετές.Μαγικος χυλος για πιτες
  • 12 φύλλα κρούστας ο χυλός είναι ακριβώς όσος πρέπει. Για 10 φύλλα κρούστας κρατήστε καλύτερα ένα φλιτζάνι για το τελευταίο φύλλο πάνω για να μπορέσετε να υπολογίσετε καλύτερα το μοίρασμα του χυλού
  • Χαράζουμε τα κομμάτια ΔΕΝ κόβουμε μέχρι κάτω για να μη ξεχειλίσει η γέμιση και ο χυλόςΜαγικος χυλος για πιτες
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180 με 200 μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί

Σημειώσεις

  • ΠΡΟΣΟΧΗ μην τον χρησιμοποιήσετε σε σφολιάτα.. Είναι ιδανικός για φύλλο κρούστας
  • Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χυλός αν έχετε περισσότερα από 12 φύλλα ή λιγότερος χυλός από 10 φύλλα και κάτω
  • Μπορείτε να βάλετε λίγο περισσότερο λάδι αν θέλετε, μειώνοντας το νερό. Πχ για έξτρα 4 κουταλιές λάδι μειώνουμε 4 νερό

Η συνταγή είναι της Αναστασίας Θεοχαροπούλου από το Αγάπα με αν Dolmas