Πιροσκί
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΦούσκωμα
60
λεπτάΣυστατικά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα ή 1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
Αλεύρι όσο πάρει
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
- Την αφήνουμε να φουσκώσει.
- Κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τα χέρια, βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε και τα κλείνουμε πολύ καλά.
- Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αξιολόγησε