Πιροσκί

Πιροσκί

Recipe by Ιουλία ΤζηκαΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

30

λεπτά
Φούσκωμα

60

λεπτά

Συστατικά

  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα ή 1 ποτήρι χλιαρό νερό

  • 1 αυγό

  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά

  • 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο

  • Αλεύρι όσο πάρει

  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
  • Την αφήνουμε να φουσκώσει.
  • Κάνουμε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε με τα χέρια, βάζουμε ότι γέμιση θέλουμε και τα κλείνουμε πολύ καλά.
  • Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.