Κέικ Κρατήρας
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
20
λεπτάΜαγείρεμα
40
λεπτάΣυστατικά
- Για την κρέμα
780 γάλα (4 φλιτζάνια)
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ η άνθος αραβοσίτου βανίλια
2 κουταλιές σούπας αλεύρι γ.ο.χ
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 βανίλια για το κορν φλάουερ
λίγο βούτυρο
- Για το Κέικ
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
μισό φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2-2,5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
- Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα μαζί χωρίς το βούτυρο. Βάζουμε στη φωτιά να βράσει, να αρχίσει να δένει. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο
- Για το κέικ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το κακάο, μπέικιν και αλεύρι. Το μείγμα να είναι λίγο σφιχτό, όχι νερουλό
- Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε μια ταψάκι τσέρκι, αποσπώμενο
- Στη μέση από το μείγμα κέικ, ρίχνουμε την κρέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ η κρέμα να μην είναι καυτή, γιαυτό την ετοιμάσαμε νωρίτερα! Επίσης η κρέμα πρέπει να αφήνει 3-4 εκατοστά κενό απ τα τοιχώματα για να μπορέσει να φουσκώσει το κέικ και να την κλείσει.
- Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου, να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βουτάμε στο κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε όταν κρυώσει εντελώς για να σταθεροποιηθεί η κρέμα!
Σημειώσεις
- Επίσης μπορείτε να παίξετε με γεύσεις πχ σοκολάτα κέικ ή βανίλια και κρέμα φακελάκι άνθος αραβοσίτου φράουλα, σοκολάτα, μπανάνα, λεμόνι κλπ!
Η συνταγή είναι της Αναστασίας Θεοχαροπούλου από το Αγάπα με αν Dolmas
Αξιολόγησε