Κέικ Κρατήρας

Κέικ Κρατήρας

Recipe by Προκομμένες ΣυνταγέςΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

20

λεπτά
Μαγείρεμα

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για την κρέμα
  • 780 γάλα (4 φλιτζάνια)

  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ η άνθος αραβοσίτου βανίλια

  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι γ.ο.χ

  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη

  • 1 βανίλια για το κορν φλάουερ

  • λίγο βούτυρο

  • Για το Κέικ
  • 3 αυγά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη

  • μισό φλιτζάνι σπορέλαιο

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • 3 κουταλιές σούπας κακάο

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • 2-2,5 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ

Εκτέλεση

  • Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε όλα μαζί χωρίς το βούτυρο. Βάζουμε στη φωτιά να βράσει, να αρχίσει να δένει. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο
  • Για το κέικ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι, το κακάο, μπέικιν και αλεύρι. Το μείγμα να είναι λίγο σφιχτό, όχι νερουλό
  • Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ σε μια ταψάκι τσέρκι, αποσπώμενο
  • Στη μέση από το μείγμα κέικ, ρίχνουμε την κρέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ η κρέμα να μην είναι καυτή, γιαυτό την ετοιμάσαμε νωρίτερα! Επίσης η κρέμα πρέπει να αφήνει 3-4 εκατοστά κενό απ τα τοιχώματα για να μπορέσει να φουσκώσει το κέικ και να την κλείσει.
  • Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά περίπου, να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βουτάμε στο κέικ. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε όταν κρυώσει εντελώς για να σταθεροποιηθεί η κρέμα!

Σημειώσεις

  • Επίσης μπορείτε να παίξετε με γεύσεις πχ σοκολάτα κέικ ή βανίλια και κρέμα φακελάκι άνθος αραβοσίτου φράουλα, σοκολάτα, μπανάνα, λεμόνι κλπ!

Η συνταγή είναι της Αναστασίας Θεοχαροπούλου από το Αγάπα με αν Dolmas