Παστάκια Σοκολάτας

Παστάκια Σοκολάτας

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Μερίδες

24

μερίδες
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

20

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά (χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)

  • 100γρ. άσπρη ζάχαρη

  • 50γρ. ακατέργαστη ζάχαρη

  • 50γρ. κακάο κοσκινισμένο

  • 2 βανίλιες

  • Για τη γέμιση:
  • 2 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο

  • 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

  • 2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

  • Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 380γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί (38χ34).
  • Στρώνουμε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα.
  • Αλείφουμε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.
  • Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να σφίξουν, προσθέτουμε 50γρ ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες, το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Με μια κουτάλα προσθέτουμε σιγά σιγά τα ασπράδια και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε 20 λεπτά περίπου.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, το βγάζουμε από το ταψί και το κόβουμε στη μέση.
  • Για την γέμιση:
  • Βάζουμε σε μπέν μαρί σε σιγανή φωτιά την σοκολάτα.
  • Όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Στήσιμο:
  • Σε ένα δίσκο βάζουμε το μισό παντεσπάνι και στρώνουμε τη κρέμα σοκολάτας.
  • Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι το κόβουμε στα 4 και μετά στα 6. (24 παστάκια).
  • Βάζουμε τα παστάκια σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω και με μια κουτάλα περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας.
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα.

Η συνταγή είναι της Ρένα Κώστογλου από το https://koykoycook.gr/