Παστάκια Σοκολάτας
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΜερίδες
24
μερίδεςΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
20
λεπτάΣυστατικά
- Για το παντεσπάνι:
6 αυγά (χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια)
100γρ. άσπρη ζάχαρη
50γρ. ακατέργαστη ζάχαρη
50γρ. κακάο κοσκινισμένο
2 βανίλιες
- Για τη γέμιση:
2 φάκελοι Γκαρνί ζαχαροπλαστικής κακάο
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
- Για το γλάσο σοκολάτας:
380γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί (38χ34).
- Στρώνουμε χαρτί ψησίματος έτσι ώστε να είναι καλυμμένα και τα τοιχώματα.
- Αλείφουμε και το χαρτί ελαφρά με βούτυρο.
- Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια να σφίξουν, προσθέτουμε 50γρ ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Με μια κουτάλα προσθέτουμε σιγά σιγά τα ασπράδια και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω.
- Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε 20 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει, το βγάζουμε από το ταψί και το κόβουμε στη μέση.
- Για την γέμιση:
- Βάζουμε σε μπέν μαρί σε σιγανή φωτιά την σοκολάτα.
- Όταν αρχίσει να λιώνει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στήσιμο:
- Σε ένα δίσκο βάζουμε το μισό παντεσπάνι και στρώνουμε τη κρέμα σοκολάτας.
- Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Με ένα μαχαίρι το κόβουμε στα 4 και μετά στα 6. (24 παστάκια).
- Βάζουμε τα παστάκια σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω και με μια κουτάλα περιχύνουμε το γλάσο σοκολάτας.
- Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα.
Η συνταγή είναι της Ρένα Κώστογλου από το https://koykoycook.gr/
Αξιολόγησε