Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα
Κατηγορία: Χριστουγεννιάτικες ΣυνταγέςΜερίδες
30
κομμάτιαΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
15
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
200γρ. άχνη ζάχαρη
400γρ. βούτυρο
600γρ. αλεύρι
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
- Για το γλάσο:
2 ασπράδια αβγών
500γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
- Για τον στολισμό:
Ζαχαρόπαστες σε διάφορα χρώματα
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και το κοσκινισμένο αλεύρι. Το αλεύρι ρίχνουμε λίγο λίγο, στο τέλος ζυμώνουμε με τα χέρια.
- Βάζουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Ανοίγουμε τη ζύμη και με βοήθεια των κουπάτ δίνουμε στα μπισκότα διάφορα σχέδια.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
- Για το γλάσο:
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Θέλει καλό χτύπημα, να στέκεται και να κάνει μύτες το γλάσο.
- Για τον στολισμό:
- Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε λεπτά φύλλα και με τα ίδια κουπάτ που χρησιμοποιήσαμε για τα μπισκότα κόβουμε αντίστοιχα σχέδια.
- Βρέχουμε με ένα πινέλο πολύ λίγο το επάνω μέρος του μπισκότου και κολλάμε τη ζαχαρόπαστα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζάχαρη με νερό).
- Το γλάσο χρησιμοποιούμε για να προσθέσουμε άλλες λεπτομέρειες επάνω στη ζαχαρόπαστα.

Αξιολόγησε