Ζελέ Φράουλα με Γιαούρτι
Κατηγορία: Διάφορα ΓλυκάΠροετοιμασία
40
λεπτάΑναμονή
26
ώρεςΣυστατικά
- Για το ζελέ:
4 κουτιά ζελέ φράουλα
4 κούπες βραστό νερό
2 κούπες γιαούρτι
1/2 κούπα ζάχαρη
500γρ. φράουλες σε κομματάκια
- Για γαρνίρισμα:
100γρ. σαντιγί
Μερικές ολόκληρες φράουλες
Σάλτσα φράουλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Διαλύουμε το ζελέ σε ζεματιστό νερό.
- Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να μισοπήζει.
- Το αδειάζουμε στη γυάλα του μπλέντερ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε για 4 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα (που έχουμε βρέξει προηγουμένως με νερό) και το αφήνουμε στο ψυγείο 24 ώρες, να στερεοποιηθεί.
- Για να το μεταφέρουμε σε πιατέλα βουτάμε πρώτα τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Τοποθετούμε μια μεγάλη πιατέλα ανάποδα, σκεπάζοντας το άνοιγμα της φόρμας και τα αναποδογυρίζουμε. Κρατώντας στερεά την πιατέλα μαζί με τη φόρμα, την κουνάμε δεξιά-αριστερά για να πέσει το ζελέ στην πιατέλα.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες ακόμη.
- Στολίζουμε με σαντιγί και φράουλες. Πριν το σερβίρουμε μπορούμε να ρίξουμε και λίγη σάλτσα φράουλας.
Αξιολόγησε