Κέικ Πορτοκάλι

Κέικ Πορτοκάλι

Recipe by Μαρτσια ΜπασιουΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

25

λεπτά
Ψήσιμο

50

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 2 πορτοκάλια μεγάλα

  • 100γρ. βούτυρο

  • 100γρ. καλαμποκέλαιο

  • 1½ κούπα ζάχαρη

  • ½ κούπα γάλα

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • 4 αυγά

  • 3½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ.

  • Για το γλάσο:
  • 180γρ. άχνη ζάχαρη

  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κομματιάζουμε και ωμά με την φλούδα τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την πούλπα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα (ή 180 βαθμούς αντιστάσεις), για 50 λεπτά περίπου.
  • Για το γλάσο:
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα πηχτό γλάσο.
    Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ανάλογα ή χυμό ή άχνη ζάχαρη.
  • Όσο το κέικ είναι χλιαρό απλώνουμε το γλάσο.

Σημειώσεις

  • Αν θέλουμε στολίζουμε με λεπτές φέτες από φρέσκο πορτοκάλι.
Κέικ με Πορτοκάλια