Κέικ Πορτοκάλι
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
25
λεπτάΨήσιμο
50
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
2 πορτοκάλια μεγάλα
100γρ. βούτυρο
100γρ. καλαμποκέλαιο
1½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα γάλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
3½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- Για το γλάσο:
180γρ. άχνη ζάχαρη
3 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Για το κέικ:
- Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα κομματιάζουμε και ωμά με την φλούδα τα πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στο τέλος προσθέτουμε την πούλπα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα (ή 180 βαθμούς αντιστάσεις), για 50 λεπτά περίπου.
- Για το γλάσο:
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα πηχτό γλάσο.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ανάλογα ή χυμό ή άχνη ζάχαρη. - Όσο το κέικ είναι χλιαρό απλώνουμε το γλάσο.
Σημειώσεις
- Αν θέλουμε στολίζουμε με λεπτές φέτες από φρέσκο πορτοκάλι.

Αξιολόγησε