Κορμός Κατσαρόλας
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
1
hourΣυστατικά
- Για την κρέμα:
1 πακέτο πτι-μπερ
1 γάλα εβαπορέ
1 ½ κουτάκι του εβαπορέ νερό
10 κ.σ. ζάχαρη
2 κουβερτούρες γάλακτος
125γρ. βιτάμ
8 κ.σ. κάστερ πάουντερ
- Για τη σαντιγί:
300γρ. φυτική σαντιγί
150γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ενώνουμε το γάλα με το νερό και ρίχνουμε τα 2/3 από αυτό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε σε κομματάκια τις κουβερτούρες. Ανάβουμε το μάτι.
- Όσο ζεσταίνεται, σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το κάστερ πάουντερ και τα ομογενοποιούμε.
- Ανακατεύουμε το γάλα για να διαλυθούν καλά οι κουβερτούρες.
- Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα με την κρέμα.
- Σπάμε σχεδόν σε σκόνη τα πτι-μπερ.
- Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα σε όλα τα μπολ, στη συνέχεια 2 κουταλιές της σούπας μπισκότο σε όλα τα μπολ και από πάνω πάλι δυο κουταλιές της σούπας κρέμα. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα όσο ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με την άχνη και μόλις σφίξει την τοποθετούμε σε κορνέ και στολίζουμε τα ατομικά γλυκάκια μας.
Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω