Κορμός Κατσαρόλας

Κορμός Κατσαρόλας

Recipe by Maria TzevelekiΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • Για την κρέμα:
  • 1 πακέτο πτι-μπερ

  • 1 γάλα εβαπορέ

  • 1 ½ κουτάκι του εβαπορέ νερό

  • 10 κ.σ. ζάχαρη

  • 2 κουβερτούρες γάλακτος

  • 125γρ. βιτάμ

  • 8 κ.σ. κάστερ πάουντερ

  • Για τη σαντιγί:
  • 300γρ. φυτική σαντιγί

  • 150γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ενώνουμε το γάλα με το νερό και ρίχνουμε τα 2/3 από αυτό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε σε κομματάκια τις κουβερτούρες. Ανάβουμε το μάτι.
  • Όσο ζεσταίνεται, σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το κάστερ πάουντερ και τα ομογενοποιούμε.
  • Ανακατεύουμε το γάλα για να διαλυθούν καλά οι κουβερτούρες.
  • Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα με την κρέμα.
  • Σπάμε σχεδόν σε σκόνη τα πτι-μπερ.
  • Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα σε όλα τα μπολ, στη συνέχεια 2 κουταλιές της σούπας μπισκότο σε όλα τα μπολ και από πάνω πάλι δυο κουταλιές της σούπας κρέμα. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει η κρέμα όσο ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
  • Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με την άχνη και μόλις σφίξει την τοποθετούμε σε κορνέ και στολίζουμε τα ατομικά γλυκάκια μας.