Cheesecake

Cheesecake

Recipe by Maria TzevelekiΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

45

λεπτά

Συστατικά

  • 2 πακέτα μπισκότα Digestive

  • 250γρ. βιτάμ λιωμένο

  • 500γρ. φυτική σαντιγί ψυγείου

  • 300γρ. κρέμα τυρί

  • 2/3 κουτί ζαχαρούχο γάλα

  • 2 βανίλιες ή λικέρ φράουλα

  • Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής μας

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.
  • Τα απλώνουμε σε ένα τσέρκι ή στρόγγυλο ταψάκι (διαμέτρου 25εκ.) και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βιτάμ να πάει παντού (λίγο-λίγο, κουτάλια-κουταλιά). Τα ανακατεύουμε να ποτίσει το βιτάμ όλο το μπισκότο και στη συνέχεια το στρώνουμε. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρεμά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μαζί με την κρέμα τυρί και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
  • Μετά από 2 ώρες περίπου βάζουμε από πάνω μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού.
Cheesecake