Cheesecake
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
45
λεπτάΣυστατικά
2 πακέτα μπισκότα Digestive
250γρ. βιτάμ λιωμένο
500γρ. φυτική σαντιγί ψυγείου
300γρ. κρέμα τυρί
2/3 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες ή λικέρ φράουλα
Μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της επιλογής μας
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.
- Τα απλώνουμε σε ένα τσέρκι ή στρόγγυλο ταψάκι (διαμέτρου 25εκ.) και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βιτάμ να πάει παντού (λίγο-λίγο, κουτάλια-κουταλιά). Τα ανακατεύουμε να ποτίσει το βιτάμ όλο το μπισκότο και στη συνέχεια το στρώνουμε. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρεμά.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη σαντιγί μαζί με την κρέμα τυρί και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, χτυπάμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
- Μετά από 2 ώρες περίπου βάζουμε από πάνω μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού.

Αξιολόγησε