Τούρτα με Μους Καραμέλας

Τούρτα με Μους Καραμέλας

Recipe by Euridiki KanatseliΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

4

hours 

Συστατικά

  • Για την βάση:
  • 2 κουβερτούρες μαύρες, 125γρ. η κάθε μια

  • 125γρ. πλάκα βούτυρο

  • 1/2 κουτί γάλα εβαπορέ

  • 1/2 κουτί από το ίδιο νερό

  • 1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου

  • 1 μεσαίο κουτί κρέμα σαντιγί ψυγείου

  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

  • 2 κουταλιές του γλυκού νες καφέ προαιρετικά

  • 1 πρέζα κανέλα

  • Για την Κρέμα Μους Καραμέλας:
  • 300γρ. τυρί κρέμα

  • 200γρ. φυτική σαντιγί

  • 1/2 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο

  • 120γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα

  • 2 βανίλιες

  • 2 φύλλα ζελατίνα

  • 50ml κρέμα γάλακτος

  • Για την Ganache Σοκολάτας:
  • 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

  • 150γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή

  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο βιτάμ

  • 1 κουταλιά σούπας λικέρ baileys

Εκτέλεση

  • Για την βάση:
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, την ζάχαρη, τις σοκολάτες και την κανέλα.
  • Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μπισκότα μας που τα έχουμε σπάσει κομμάτια με τα χέρια μας.
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μόλις μαλακώσουν τα μπισκότα, σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
  • Το ρίχνουμε στο μειγμα, μόλις πήξει σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νες καφέ και ανακατεύουμε.
  • Σε τσέρκι βάζουμε στην βάση και στα τοιχώματα λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Για την Κρέμα Μους Καραμέλας:
  • Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια τις διαλύουμε στην ζεστή κρέμα γάλακτος.
  • Χτυπάμε την κρέμα, την φυτική σαντιγί και το καραμελωμένο ζαχαρούχο πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα λιωμένη, τις βανίλιες και τις ζελατίνες διαλυμένες.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
  • Για την Ganache Σοκολάτας:
  • Ρίχνουμε την σοκολάτα στην ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο και το λικέρ.
  • Συναρμολόγηση:
  • Παίρνουμε ένα τσέρκι 26cm διάμετρο ρίχνουμε στην βάση του το μείγμα με τα μπισκότα και πατάμε καλά να απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Έπειτα προσθέτουμε την μους καραμέλας και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ ή μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες).
  • Την τοποθετούμε σε μια σχάρα και ρίχνουμε την ganache σοκολάτας.
  • Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η ganache και την μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  • Διακοσμούμε όπως θέλουμε.