Τούρτα με Μους Καραμέλας
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
4
hoursΣυστατικά
- Για την βάση:
2 κουβερτούρες μαύρες, 125γρ. η κάθε μια
125γρ. πλάκα βούτυρο
1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
1/2 κουτί από το ίδιο νερό
1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου
1 μεσαίο κουτί κρέμα σαντιγί ψυγείου
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές του γλυκού νες καφέ προαιρετικά
1 πρέζα κανέλα
- Για την Κρέμα Μους Καραμέλας:
300γρ. τυρί κρέμα
200γρ. φυτική σαντιγί
1/2 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο
120γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα
2 βανίλιες
2 φύλλα ζελατίνα
50ml κρέμα γάλακτος
- Για την Ganache Σοκολάτας:
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150γρ. κρέμα γάλακτος ζεστή
2 κουταλιές σούπας βούτυρο βιτάμ
1 κουταλιά σούπας λικέρ baileys
Εκτέλεση
- Για την βάση:
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το γάλα, την ζάχαρη, τις σοκολάτες και την κανέλα.
- Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μπισκότα μας που τα έχουμε σπάσει κομμάτια με τα χέρια μας.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μόλις μαλακώσουν τα μπισκότα, σε ένα μπολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ.
- Το ρίχνουμε στο μειγμα, μόλις πήξει σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νες καφέ και ανακατεύουμε.
- Σε τσέρκι βάζουμε στην βάση και στα τοιχώματα λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα.
- Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
- Για την Κρέμα Μους Καραμέλας:
- Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας μέχρι να μαλακώσουν και στην συνέχεια τις διαλύουμε στην ζεστή κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε την κρέμα, την φυτική σαντιγί και το καραμελωμένο ζαχαρούχο πολύ καλά.
- Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα λιωμένη, τις βανίλιες και τις ζελατίνες διαλυμένες.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
- Για την Ganache Σοκολάτας:
- Ρίχνουμε την σοκολάτα στην ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο και το λικέρ.
- Συναρμολόγηση:
- Παίρνουμε ένα τσέρκι 26cm διάμετρο ρίχνουμε στην βάση του το μείγμα με τα μπισκότα και πατάμε καλά να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Έπειτα προσθέτουμε την μους καραμέλας και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες να παγώσει (καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ ή μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες).
- Την τοποθετούμε σε μια σχάρα και ρίχνουμε την ganache σοκολάτας.
- Αφήνουμε να στερεοποιηθεί η ganache και την μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Διακοσμούμε όπως θέλουμε.
Αξιολόγησε