Σοκολατένιο Κέικ – Τούρτα

Σοκολατένιο Κέικ – Τούρτα

Recipe by Euridiki KanatseliΚατηγορία: Κέικ, Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

2

hours 
Ψήσιμο

55

λεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 2 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 6 αυγά

  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

  • 2 βανίλιες

  • 1 φλιτζάνι κακάο (άγλυκο)

  • 2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

  • 1 σφηνάκι ρούμι

  • Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 1 κουτί μους σοκολάτας στιγμής

  • Επιπλέον γάλα όσο γράφει επάνω στην συσκευασία

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

  • Για την κρέμα επικάλυψης:
  • 300γρ. φυτική σαντιγί

  • 200γρ. κρέμα τυρί

  • 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη

  • 1 βανίλια

  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν θέλουμε να το χρωματίσουμε

Εκτέλεση

  • Για το κέικ:
  • Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινο) όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ. 
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ κακάο: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα.
  • Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2 λεπτά, έως ότου ενωθούν σε μείγμα.
  • Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε  μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
  • Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά και το ραντίζουμε με 1 σφηνάκι Ρούμι.
  • Για την κρέμα σοκολάτας:
  • Χτυπάμε το περιεχόμενο της μους με το γάλα και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα. 
  • Παγώνουμε για μια ώρα .Το μείγμα θα βγει πολύ δεμένο για να στέκεται το κέικ.
  • Για την κρέμα επικάλυψης:
  • Χτυπάμε την φυτική σαντιγύ να αφρατέψει προσθέτουμε την άχνη, την βανίλια, την κρέμα τυρί και τα χτυπαμε όλα μαζί.
  • Παγώνουμε πολύ καλά.
  • Συναρμολόγηση:
  • Κόβουμε το κέικ στην μέση οριζοντίως.
  • Βάζουμε την σοκολατένια γέμιση και από έξω την λευκή κρέμα την οποία έχουμε χρωματίσει.
  • Στολισμός κατά βούληση.