Σοκολατένιο Κέικ – Τούρτα
Κατηγορία: Κέικ, Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
2
hoursΨήσιμο
55
λεπτάΣυστατικά
- Για το κέικ:
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνι ζάχαρη
6 αυγά
1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι κακάο (άγλυκο)
2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
Έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα
1 σφηνάκι ρούμι
- Για την κρέμα σοκολάτας:
1 κουτί μους σοκολάτας στιγμής
Επιπλέον γάλα όσο γράφει επάνω στην συσκευασία
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- Για την κρέμα επικάλυψης:
300γρ. φυτική σαντιγί
200γρ. κρέμα τυρί
2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν θέλουμε να το χρωματίσουμε
Εκτέλεση
- Για το κέικ:
- Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινο) όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ κακάο: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα.
- Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2 λεπτά, έως ότου ενωθούν σε μείγμα.
- Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά και το ραντίζουμε με 1 σφηνάκι Ρούμι.
- Για την κρέμα σοκολάτας:
- Χτυπάμε το περιεχόμενο της μους με το γάλα και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα.
- Παγώνουμε για μια ώρα .Το μείγμα θα βγει πολύ δεμένο για να στέκεται το κέικ.
- Για την κρέμα επικάλυψης:
- Χτυπάμε την φυτική σαντιγύ να αφρατέψει προσθέτουμε την άχνη, την βανίλια, την κρέμα τυρί και τα χτυπαμε όλα μαζί.
- Παγώνουμε πολύ καλά.
- Συναρμολόγηση:
- Κόβουμε το κέικ στην μέση οριζοντίως.
- Βάζουμε την σοκολατένια γέμιση και από έξω την λευκή κρέμα την οποία έχουμε χρωματίσει.
- Στολισμός κατά βούληση.

Αξιολόγησε