Κέικ Λεοπάρ
Κατηγορία: ΚέικΠροετοιμασία
1
hourΨήσιμο
40
λεπτάΦούσκωμα
120
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
380γρ. γάλα χλιαρό
1 μαγιά ξερή
100γρ. ζάχαρη
30γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
560γρ. και παραπάνω αλεύρι γ.ο.χ.
- Για τον χρωματισμό της ζύμης:
50γρ. κουβερτούρα
Κακάο
Χρώμα ζαχαροπλαστικής μαύρο
20ml γάλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ και ζυμώνουμε.
- Χωρίζουμε την ζύμη στη μέση και το ένα το μισό, ξανά στη μέση. Έχουμε τρία κομμάτια, ένα μεγάλο και δύο μικρότερα.
- Στο ένα μικρό κομμάτι βάζουμε λιωμένη κουβερτούρα, κακάο και χρώμα ζαχαροπλαστικής μαύρο. Στο άλλο μικρό κομμάτι κακάο, γάλα και τα ζυμώνουμε.
- Τα αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.
- Χωρίζουμε το κάθε κομμάτι σε 6 μικρότερα.
- Ανοίγουμε το πρώτο μαύρο κομμάτι σε λωρίδα και την πλαταίνουμε ελαφρώς. Παίρνουμε το καφέ κομμάτι, κάνουμε ένα μακαρόνι, το βάζουμε στο μαύρο και κλείνουμε.
- Παίρνουμε τελευταίο το άσπρο κομμάτι, το ανοίγουμε σε λωρίδα, το πλαταίνουμε και όλα μαζί τα κλείνουμε στο άσπρο.
- Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε μια στενόμακρη φόρμα.
- Αφήνουμε 1 ώρα για να φουσκώσει.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 40-45 λεπτά.
Σημειώσεις
- Μπορούμε να ρίξουμε λιωμένη κουβερτούρα από πάνω.
Αξιολόγησε