Κέικ Λεοπάρ

Κέικ Λεοπάρ

Recipe by Anthoula TsouvelaΚατηγορία: Κέικ
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

40

λεπτά
Φούσκωμα

120

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 380γρ. γάλα χλιαρό

  • 1 μαγιά ξερή

  • 100γρ. ζάχαρη

  • 30γρ. βούτυρο

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 560γρ. και παραπάνω αλεύρι γ.ο.χ.

  • Για τον χρωματισμό της ζύμης:
  • 50γρ. κουβερτούρα

  • Κακάο

  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής μαύρο

  • 20ml γάλα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μίξερ και ζυμώνουμε.
  • Χωρίζουμε την ζύμη στη μέση και το ένα το μισό, ξανά στη μέση. Έχουμε τρία κομμάτια, ένα μεγάλο και δύο μικρότερα.
  • Στο ένα μικρό κομμάτι βάζουμε λιωμένη κουβερτούρα, κακάο και χρώμα ζαχαροπλαστικής μαύρο. Στο άλλο μικρό κομμάτι κακάο, γάλα και τα ζυμώνουμε.Κέικ Λεοπάρ
  • Τα αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσουν.
  • Χωρίζουμε το κάθε κομμάτι σε 6 μικρότερα.
  • Ανοίγουμε το πρώτο μαύρο κομμάτι σε λωρίδα και την πλαταίνουμε ελαφρώς. Παίρνουμε το καφέ κομμάτι, κάνουμε ένα μακαρόνι, το βάζουμε στο μαύρο και κλείνουμε.Κέικ Λεοπάρ
  • Παίρνουμε τελευταίο το άσπρο κομμάτι, το ανοίγουμε σε λωρίδα, το πλαταίνουμε και όλα μαζί τα κλείνουμε στο άσπρο.Κέικ Λεοπάρ
  • Κάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια.
  • Τα βάζουμε σε μια στενόμακρη φόρμα.Κέικ Λεοπάρ
  • Αφήνουμε 1 ώρα για να φουσκώσει.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 40-45 λεπτά.

Σημειώσεις

  • Μπορούμε να ρίξουμε λιωμένη κουβερτούρα από πάνω.