Λεμονόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για τη βάση:
250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150γρ. βιτάμ
100γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
3-4 κ.σ. κρύο νερό
- Για την κρέμα:
4 αυγά
250γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1-2 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
1/2 φλιτζάνι καφέ χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ με τα χέρια δουλεύουμε το βιτάμ, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να έχουμε μια ψιχουλιαστή ζύμη. Όσο τη δουλεύουμε προσθέτουμε το νερό.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τη ζύμη όπως στις τάρτες, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Ψήνουμε τη βάση για 20 λεπτά.
- Παράλληλα φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Στα 20 λεπτά βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35-40 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο, μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.
- Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζουμε την λεμονόπιτα με την άχνη ζάχαρη.
Αξιολόγησε