Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Recipe by Μιχαελα Στεφανουδης Κατηγορία: Πίτες Γλυκές
Προετοιμασία

45

λεπτά

Συστατικά

  • 1 και 1/2 λίτρο γάλα

  • 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

  • 1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό

  • 3 βανίλιες

  • 100γρ. βούτυρο

  • 100γρ. βούτυρο

  • Σιμιγδάλι

  • Κανέλα

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε πρώτα το ταψί (Νο30) και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και κανέλα.
  • Στην συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάραμεχρι να κοκκινίσει καλά.

Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση της Μιχαελα Στεφανουδης