Γαλατόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΓλυκέςΠροετοιμασία
45
λεπτάΣυστατικά
1 και 1/2 λίτρο γάλα
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
3 βανίλιες
100γρ. βούτυρο
100γρ. βούτυρο
Σιμιγδάλι
Κανέλα
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε πρώτα το ταψί (Νο30) και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και κανέλα.
- Στην συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάραμεχρι να κοκκινίσει καλά.
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση της Μιχαελα Στεφανουδης
Αξιολόγησε