Κρέμα Καραμελέ

Κρέμα Καραμελέ

Recipe by Tsampika TsampikaΚατηγορία: Κρέμες
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

55

λεπτά

Συστατικά

  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο

  • 8 αυγά

  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 1 βανίλια

  • Για την καραμέλα:
  • 1 κούπα ζάχαρη

  • 1 κούπα νερό

  • 2 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Πρώτα φτιάχνουμε την καραμέλα σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το βγάζω από τη φωτιά για να μην πικρίσει η καραμέλα και την αδειάζουμε στη φόρμα μου.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί με τη ζάχαρη, να μην βράσει, απλά να ζεσταθεί.
  • Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα να μην κάνουν αφρό και σιγά-σιγά τα ρίχνουμε στο γάλα.
  • Παίρνουμε ένα σουρωτήρι ψιλό, το βάζουμε πάνω στη φόρμα και με μία κουτάλα σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα στο σουρωτήρι.
  • Βάζουμε ένα μεγαλύτερο ταψί από τη φόρμα με ζεστό νερό μέσα. Βάζουμε τη φόρμα και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά.
  • Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε μέσα στη φόρμα να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο, εγώ το άφησα τέσσερις ώρες