Κρέμα Καραμελέ
Κατηγορία: ΚρέμεςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
55
λεπτάΣυστατικά
2 λίτρα γάλα φρέσκο
8 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
- Για την καραμέλα:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Πρώτα φτιάχνουμε την καραμέλα σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το βγάζω από τη φωτιά για να μην πικρίσει η καραμέλα και την αδειάζουμε στη φόρμα μου.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί με τη ζάχαρη, να μην βράσει, απλά να ζεσταθεί.
- Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα να μην κάνουν αφρό και σιγά-σιγά τα ρίχνουμε στο γάλα.
- Παίρνουμε ένα σουρωτήρι ψιλό, το βάζουμε πάνω στη φόρμα και με μία κουτάλα σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα στο σουρωτήρι.
- Βάζουμε ένα μεγαλύτερο ταψί από τη φόρμα με ζεστό νερό μέσα. Βάζουμε τη φόρμα και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά.
- Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε μέσα στη φόρμα να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο, εγώ το άφησα τέσσερις ώρες

Αξιολόγησε