Γιαουρτίνη

Γιαουρτίνη

Recipe by Μαιρη ΚαπνισηΚατηγορία: Σιροπιαστά
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • 6 αυγά

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ), όποιο θέλετε

  • 1 κεσεδάκι βούτυρο

  • 1 κεσεδάκι αμύγδαλα ασπρισμενα και χοντροκομμένα στο multi

  • 2 και 1/2 κεσεδάκια κοφτά σιμιγδάλι ψιλό

  • 4 βανίλιες

  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 250γρ. ζάχαρη

  • Για το σιρόπι:
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη

  • 3 και 1/2 νερό

  • 1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη αρκετή ώρα με το μίξερ.
  • Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τα ασπράδια τα κάνουμε μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και την μαρέγκα εναλλάξ και τέλος τα αμύγδαλα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ταψί Νο30.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου. Στην μισή ώρα το κοιτάτε με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας, το ψήσιμο είναι ανάλογα τον φούρνο.
  • Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα το γλυκό μόλις βγει και σιροπιάζουμε. Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι.

Σημειώσεις

  • Το κεσεδάκι είναι 200γρ. Το χρησιμοποιούμε σαν δοσομετρητή.