Γιαουρτίνη
Κατηγορία: ΣιροπιαστάΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
6 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ), όποιο θέλετε
1 κεσεδάκι βούτυρο
1 κεσεδάκι αμύγδαλα ασπρισμενα και χοντροκομμένα στο multi
2 και 1/2 κεσεδάκια κοφτά σιμιγδάλι ψιλό
4 βανίλιες
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
250γρ. ζάχαρη
- Για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 και 1/2 νερό
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη αρκετή ώρα με το μίξερ.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τα ασπράδια τα κάνουμε μαρέγκα.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και την μαρέγκα εναλλάξ και τέλος τα αμύγδαλα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ταψί Νο30.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου. Στην μισή ώρα το κοιτάτε με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας, το ψήσιμο είναι ανάλογα τον φούρνο.
- Τρυπάμε με οδοντογλυφίδα το γλυκό μόλις βγει και σιροπιάζουμε. Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι.
Σημειώσεις
- Το κεσεδάκι είναι 200γρ. Το χρησιμοποιούμε σαν δοσομετρητή.
Αξιολόγησε