Τυροπιτάκια Κουρού

Τυροπιτάκια Κουρού

Recipe by Χρυσούλα ΧατζηνικόλαΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

1

hour 
Ψήσιμο

40

λεπτά

Συστατικά

  • Για την ζύμη:
  • 1 αυγό

  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

  • 130γρ. ηλιέλαιο

  • 200γρ. λιωμένο βούτυρο μαλακό

  • 500γρ. αλεύρι

  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

  • 1/2 κουταλάκι αλάτι

  • 2 κουταλιές ψιλό τριμμένο πεκορινο ή κεφαλοτύρι, ότι έχετε

  • Για την γέμιση:
  • 300γρ. φέτα

  • 100γρ. μυζήθρα

  • 100γρ. τυρί κρέμα

  • 1 αυγό

  • Πιπέρι

  • Δυόσμο ξερό

  • 1 κρόκο αυγού για επάλειψη

  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για την ζύμη.
  • Αναμιγνύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.
  • Ανοίγουμε την ζύμη και κόβουμε με ένα ποτήρι.Τυροπιτάκια Κουρού
  • Βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε καλά.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο και ρίχνουμε σουσάμι.Τυροπιτάκια Κουρού
  • Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου 30-40 λεπτά.