Τυρόπιτα

Τυρόπιτα

Recipe by Evi DimitriadouΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Μερίδες

8

κομμάτια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 485γρ. αλεύρι

  • 300γρ. βούτυρο

  • 225ml νερό

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

  • Για τη γέμιση:
  • 250-300γρ. φέτα

  • 2-3 κ.σ. γιαούρτι

  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Παγώνουμε το βούτυρο στην κατάψυξη και το τρίβουμε στον τρίφτη.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης, δεν ζυμώνουμε πολύ, ίσα να πάρει όλο το αλεύρι.
  • Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε με νισεστέ ένα φύλλο μεγαλύτερο για κάτω κι ένα μικρότερο για πάνω.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε το κάτω φύλλο, τη γέμιση, το πάνω φύλλο και αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με νερό.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μία ώρα.
Τυρόπιτα