Τυρόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΜερίδες
8
κομμάτιαΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
485γρ. αλεύρι
300γρ. βούτυρο
225ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Για τη γέμιση:
250-300γρ. φέτα
2-3 κ.σ. γιαούρτι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Παγώνουμε το βούτυρο στην κατάψυξη και το τρίβουμε στον τρίφτη.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης, δεν ζυμώνουμε πολύ, ίσα να πάρει όλο το αλεύρι.
- Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Χωρίζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε με νισεστέ ένα φύλλο μεγαλύτερο για κάτω κι ένα μικρότερο για πάνω.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
- Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε το κάτω φύλλο, τη γέμιση, το πάνω φύλλο και αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με νερό.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου μία ώρα.
Αξιολόγησε