Λουκανικοπιτάκια

Λουκανικοπιτάκια

Recipe by Χριστίνα ΚονσουλαΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Μερίδες

12

κομμάτια
Προετοιμασία

20

λεπτά
Ψήσιμο

30

λεπτά
Φούσκωμα

105

λεπτά

Συστατικά

  • Για τη ζύμη:
  • 250γρ. αλεύρι

  • 3γρ. μπέικιν πάουντερ

  • 12γρ. ζάχαρη

  • 1 ½ κ.σ. ξερή μαγιά

  • 125ml γάλα

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • Για τη γέμιση:
  • 12 λουκάνικα βραστά

  • Για επάλειψη:
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε 90 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη. Κάνουμε τη ζύμη κορδόνια και τυλίγουμε τα λουκάνικα.Λουκανικοπιτάκια
  • Τοποθετούμε τα λουκανικοπιτάκια στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.