Λουκανικοπιτάκια
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΜερίδες
12
κομμάτιαΠροετοιμασία
20
λεπτάΨήσιμο
30
λεπτάΦούσκωμα
105
λεπτάΣυστατικά
- Για τη ζύμη:
250γρ. αλεύρι
3γρ. μπέικιν πάουντερ
12γρ. ζάχαρη
1 ½ κ.σ. ξερή μαγιά
125ml γάλα
½ κ.γ. αλάτι
- Για τη γέμιση:
12 λουκάνικα βραστά
- Για επάλειψη:
1 αυγό
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης και την αφήνουμε 90 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μέρη. Κάνουμε τη ζύμη κορδόνια και τυλίγουμε τα λουκάνικα.
- Τοποθετούμε τα λουκανικοπιτάκια στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αφήνουμε 15 λεπτά να φουσκώσουν.
- Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αξιολόγησε