Τούρτα Βραστή Κατσαρόλας
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hour30
λεπτάΣυστατικά
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας για βραστή κρέμα
200γρ. κουβερτούρα
250γρ. βούτυρο
10 κ.σ. ζάχαρη
1 Μόρφατ με λίγη άχνη
2-3 πακέτα πτι μπερ ανάλογα το σκεύος που θα το βάλετε
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα 750ml γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί και λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βιτάμ.
- Στα υπόλοιπα 250ml γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το βάζουμε και αυτό στη κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε συνέχεια και όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα βαθύ ορθογώνιο τάπερ, ταψί ή φόρμα στρογγυλή στρώνουμε στον πάτο μια σειρά χοντροκομμένα μπισκότα, μετά μια σειρά κρέμα κατσαρόλας, μετά μπισκότα, μετά κρέμα κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσει με κρέμα από πάνω.
- Χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη να γίνει σαντιγί. Το ρίχνουμε πάνω από τη κρέμα σοκολάτας και το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να παγώσει η σαντιγί.
- Διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Για τα σχέδια με τα λουλούδια χτυπάμε 200γρ. σαντιγί επιπλέον, την χρωματίζουμε ανάλογα και κάνουμε τα σχέδια.
Αξιολόγησε