Τούρτα Βραστή Κατσαρόλας

Τούρτα Βραστή Κατσαρόλας

Recipe by Euridiki KanatseliΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 

30

λεπτά

Συστατικά

  • 1 λίτρο γάλα

  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος

  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας για βραστή κρέμα

  • 200γρ. κουβερτούρα

  • 250γρ. βούτυρο

  • 10 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 Μόρφατ με λίγη άχνη

  • 2-3 πακέτα πτι μπερ ανάλογα το σκεύος που θα το βάλετε

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα 750ml γάλα και την κρέμα γάλακτος μαζί και λιώνουμε την κουβερτούρα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βιτάμ.
  • Στα υπόλοιπα 250ml γάλα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το βάζουμε και αυτό στη κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε συνέχεια και όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα βαθύ ορθογώνιο τάπερ, ταψί ή φόρμα στρογγυλή στρώνουμε στον πάτο μια σειρά χοντροκομμένα μπισκότα, μετά μια σειρά κρέμα κατσαρόλας, μετά μπισκότα, μετά κρέμα κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσει με κρέμα από πάνω.
  • Χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη να γίνει σαντιγί. Το ρίχνουμε πάνω από τη κρέμα σοκολάτας και το τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να παγώσει η σαντιγί.
  • Διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Για τα σχέδια με τα λουλούδια χτυπάμε 200γρ. σαντιγί επιπλέον, την χρωματίζουμε ανάλογα και κάνουμε τα σχέδια.
Τούρτα Βραστή Κατσαρόλας