Μπλάκ Φόρεστ

Μπλάκ Φόρεστ

Recipe by Δάφνη ΛεμονάκηΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

2

hours 
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για το παντεσπάνι:
  • 7 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

  • 240γρ. ζάχαρη

  • 150γρ. αλεύρι

  • 50γρ. κακάο

  • 50γρ. κορν φλάουρ

  • Μισό κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 60γρ. λιωμένο βούτυρο

  • Για το σιρόπι:
  • 150γρ. ζάχαρη

  • 150γρ. νερό

  • Για τη σαντιγί:
  • 700γρ. κρέμα γάλακτος

  • 60γρ. ζάχαρη

  • Για την φρουτένια γέμιση:
  • ένα μεγάλο βάζο κομπόστα βύσσινο

  • 45γρ. κορν φλάουρ

  • μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα

  • χυμό από μισό λεμόνι

  • 60γρ. ζάχαρη

  • Για την ελβετική βουτυρόκρεμα:
  • 135γρ. ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου

  • 245γρ. ζάχαρη

  • 320γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 170γρ. σοκολάτα 70%

Εκτέλεση

  • Για το παντεσπάνι:
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 15-20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο
  • Ψήνουμε σε τσέρκι στους 190 βαθμούς για τουλάχιστον 40-45 λεπτά.
  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά.
  • Για τη σαντιγί:
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Για την φρουτένια γέμιση:
  • Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός τα βύσσινα (έχουμε από πριν σουρώσει τα βύσσινα κρατώντας το χυμό τους) ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα βύσσινα.
  • Για την ελβετική βουτυρόκρεμα:
  • Σε μπεν μαρί βάζουμε τα ασπράδια αυγών με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει στους 74 βαθμούς.
  • Αμέσως το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γυαλίζει και να κάνει κορυφές.
  • Τότε θα έχει κρυώσει και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο σε κομματάκια συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα η οποία έχει πρώτα κρυώσει.
  • Συναρμολόγηση:
  • Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους.
  • Σιροπιάζουμε το πρώτο.
  • Βάζουμε το μείγμα από τα κεράσια και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεί.
  • Από πάνω βάζουμε μια καλή ποσότητα σαντιγί.
  • Βάζουμε πάλι παντεσπάνι, σιρόπιασμα, σαντιγί, παντεσπάνι.
  • Καλύπτουμε με τη βουτυρόκρεμα και διακοσμούμε όπως θέλουμε.