Μπλάκ Φόρεστ
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
2
hoursΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
- Για το παντεσπάνι:
7 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
240γρ. ζάχαρη
150γρ. αλεύρι
50γρ. κακάο
50γρ. κορν φλάουρ
Μισό κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
60γρ. λιωμένο βούτυρο
- Για το σιρόπι:
150γρ. ζάχαρη
150γρ. νερό
- Για τη σαντιγί:
700γρ. κρέμα γάλακτος
60γρ. ζάχαρη
- Για την φρουτένια γέμιση:
ένα μεγάλο βάζο κομπόστα βύσσινο
45γρ. κορν φλάουρ
μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα
χυμό από μισό λεμόνι
60γρ. ζάχαρη
- Για την ελβετική βουτυρόκρεμα:
135γρ. ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
245γρ. ζάχαρη
320γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
170γρ. σοκολάτα 70%
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 15-20 λεπτά.
- Προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο
- Ψήνουμε σε τσέρκι στους 190 βαθμούς για τουλάχιστον 40-45 λεπτά.
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά.
- Για τη σαντιγί:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Για την φρουτένια γέμιση:
- Σε κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός τα βύσσινα (έχουμε από πριν σουρώσει τα βύσσινα κρατώντας το χυμό τους) ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Έπειτα προσθέτουμε τα βύσσινα.
- Για την ελβετική βουτυρόκρεμα:
- Σε μπεν μαρί βάζουμε τα ασπράδια αυγών με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να έρθει στους 74 βαθμούς.
- Αμέσως το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γυαλίζει και να κάνει κορυφές.
- Τότε θα έχει κρυώσει και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο σε κομματάκια συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα η οποία έχει πρώτα κρυώσει.
- Συναρμολόγηση:
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 πάτους.
- Σιροπιάζουμε το πρώτο.
- Βάζουμε το μείγμα από τα κεράσια και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σταθεί.
- Από πάνω βάζουμε μια καλή ποσότητα σαντιγί.
- Βάζουμε πάλι παντεσπάνι, σιρόπιασμα, σαντιγί, παντεσπάνι.
- Καλύπτουμε με τη βουτυρόκρεμα και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

Αξιολόγησε