Σουπιές Φρέσκιες με Μαρούλια – Λεμονάτες

Σουπιές Φρέσκιες με Μαρούλια – Λεμονάτες

Recipe by Κυριακη ΜανηΚατηγορία: Θαλασσινά – Ψάρια
Προετοιμασία

30

λεπτά
Μαγείρεμα

45

λεπτά

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό σουπιές φρέσκες

  • 2 κρεμμύδια

  • Μαϊντανό

  • Άνηθο

  • 4 μαρούλια, κομμένα

  • 2 λεμόνια

  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ

  • Κάρυ

  • Κουρκουμά

  • Λάδι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Πάπρικα

  • 4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις σουπιές.
  • Τις τσιγαρίζουμε με λάδι, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τα βράζουμε για 45 λεπτά.
  • Βγάζουμε τις σουπιές και ρίχνουμε τα μαρούλια και τον άνηθο.
  • Όταν βράσουν τα δένουμε με το λεμόνι και το κορν φλάουρ. Ανάλογα τα ζουμιά που έχετε. Αν έχετε πολλά θα προσθέσετε και άλλο.
  • Προσθέτουμε κάρυ και κουρκουμά.