Χταπόδι Κοκκινιστό
Κατηγορία: Θαλασσινά – ΨάριαΠροετοιμασία
40
λεπτάΜαγείρεμα
60
λεπτάΣυστατικά
2 κιλά χταπόδι
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
4 ντομάτες μεγάλες τριμμένες στον τρίφτη (ή 2 συσκευασίες των 500γρ. του εμπορίου)
3-4 καρότα
2 πιπεριές χρωματιστές ή Φλωρίνης
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα τριμμένη
Νερό
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το κόβουμε κομματάκια.
- Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πιει τα υγρά του και το σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και τα τσιγαρίζουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο ζεστό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τις πιπεριές χρωματιστές.
- Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 40 λεπτά.
- Το συνοδεύουμε με μακαρόνια, με ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές.
Αξιολόγησε