Χταπόδι Κοκκινιστό

Χταπόδι Κοκκινιστό

Recipe by Στέλλα ΧατζοπούλουΚατηγορία: Θαλασσινά – Ψάρια
Προετοιμασία

40

λεπτά
Μαγείρεμα

60

λεπτά

Συστατικά

  • 2 κιλά χταπόδι

  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί

  • Ελαιόλαδο

  • 2 κρεμμύδια

  • 4 ντομάτες μεγάλες τριμμένες στον τρίφτη (ή 2 συσκευασίες των 500γρ. του εμπορίου)

  • 3-4 καρότα

  • 2 πιπεριές χρωματιστές ή Φλωρίνης

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 κ.γ. ζάχαρη

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Κανέλα τριμμένη

  • Νερό

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι, το πλένουμε και το κόβουμε κομματάκια.
  • Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πιει τα υγρά του και το σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και τα τσιγαρίζουμε.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο ζεστό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τα φύλλα δάφνης, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και τις πιπεριές χρωματιστές.
  • Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 40 λεπτά.
  • Το συνοδεύουμε με μακαρόνια, με ρύζι ή με πατάτες τηγανιτές.