Σοκολατόπιτα
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
45
λεπτάΣυστατικά
- Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
2 κ.σ. γλυκόζη
2 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
- Για το γλυκό:
3½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1½ κούπα κακάο σκόνη άγλυκο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1½ κούπα ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
2 κούπες γάλα
- Για τη γαρνιτούρα:
Νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι:
- Βράζουμε όλα τα υλικά, για περίπου 6-8 λεπτά.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο (όταν σιροπιάσουμε το γλυκό, το σιρόπι πρέπει να είναι ελαφρώς χλιαρό).
- Για το γλυκό:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και μπέικιν πάουντερ.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το κονιάκ, την κανέλα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα καλά με ένα σύρμα.
- Στο δεύτερο μπολ ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα (ελαφρώς χλιαρό) και το μείγμα με το αλεύρι, τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε καυτό, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε.
- Ρίχνουμε από πάνω νιφάδες σοκολάτας.
Σημειώσεις
- Για τη γαρνιτούρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λευκή σοκολάτα, σαντιγί, αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα.

Ωωωωωωωω τί ωραίο θα το κάνω