Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

Recipe by Στέλλα ΧατζοπούλουΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

45

λεπτά

Συστατικά

  • Για το σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη

  • 3 κούπες νερό

  • 2 κ.σ. γλυκόζη

  • 2 κ.σ. κακάο

  • 1 βανίλια

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • Για το γλυκό:
  • 3½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1½ κούπα κακάο σκόνη άγλυκο

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • 1½ κούπα ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

  • 2 κούπες ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 2 βανίλιες

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • ½ κ.γ. κανέλα

  • ½ κ.γ. αλάτι

  • 2 κούπες γάλα

  • Για τη γαρνιτούρα:
  • Νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Για το σιρόπι:
  • Βράζουμε όλα τα υλικά, για περίπου 6-8 λεπτά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο (όταν σιροπιάσουμε το γλυκό, το σιρόπι πρέπει να είναι ελαφρώς χλιαρό).
  • Για το γλυκό:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και μπέικιν πάουντερ.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το κονιάκ, την κανέλα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα καλά με ένα σύρμα.
  • Στο δεύτερο μπολ ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα (ελαφρώς χλιαρό) και το μείγμα με το αλεύρι, τα ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 45 λεπτά.
  • Μόλις το βγάλουμε καυτό, το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε.
  • Ρίχνουμε από πάνω νιφάδες σοκολάτας.

Σημειώσεις

  • Για τη γαρνιτούρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λευκή σοκολάτα, σαντιγί, αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα.
Σοκολατόπιτα