Γλυκό Ψυγείου με Πτι-Μπερ

Γλυκό Ψυγείου με Πτι-Μπερ

Recipe by Jenia KampakakiΚατηγορία: Τούρτες – Πάστες
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • 3 πακέτα Πτι-Μπερ

  • Για την κρέμα:
  • 10 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια

  • 10 κ.σ. ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 1 λίτρο γάλα

  • 3 κρόκοι αυγών

  • 1 φλιτζάνι βιτάμ

  • ½ σοκολάτα κουβερτούρα

  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλιτζάνι νερό

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη

  • 2 κ.σ. κονιάκ

  • Για τη γαρνιτούρα:
  • Garni (και τα 2 φακελάκια από τη συσκευασία)

  • 400ml γάλα

  • Τρούφα σοκολάτας

  • Κερασάκια γλασέ

Εκτέλεση

  • Για την κρέμα:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη, τις βανίλιες. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τους κρόκους, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε την κρέμα στα δυο. Στη μισή κρέμα λιώνουμε την κουβερτούρα.
  • Σκεπάζουμε τις κρέμες με μεμβράνη και τις βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
  • Για το σιρόπι:
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Για τη γαρνιτούρα:
  • Χτυπάμε το Garni με το γάλα για να φτιάξουμε τη σαντιγί.
  • Για τη συναρμολόγηση:
  • Βάζουμε μια στρώση από μπισκότα αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει λίγο στο σιρόπι.
  • Απλώνουμε την κρέμα βανίλια.
  • Βάζουμε άλλη στρώση από μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι.
  • Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα.
  • Βάζουμε πάλι στρώση από μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι.
  • Απλώνουμε τη σαντιγί.
  • Στολίζουμε με την τρούφα σοκολάτας και τα κερασάκια.
Γλυκό Ψυγείου με Πτι-Μπερ