Γλυκό Ψυγείου με Πτι-Μπερ
Κατηγορία: Τούρτες – ΠάστεςΠροετοιμασία
1
hourΣυστατικά
3 πακέτα Πτι-Μπερ
- Για την κρέμα:
10 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
10 κ.σ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 λίτρο γάλα
3 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι βιτάμ
½ σοκολάτα κουβερτούρα
- Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
- Για τη γαρνιτούρα:
Garni (και τα 2 φακελάκια από τη συσκευασία)
400ml γάλα
Τρούφα σοκολάτας
Κερασάκια γλασέ
Εκτέλεση
- Για την κρέμα:
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη, τις βανίλιες. Τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τους κρόκους, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε την κρέμα στα δυο. Στη μισή κρέμα λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Σκεπάζουμε τις κρέμες με μεμβράνη και τις βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν λίγο.
- Για το σιρόπι:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ.
- Για τη γαρνιτούρα:
- Χτυπάμε το Garni με το γάλα για να φτιάξουμε τη σαντιγί.
- Για τη συναρμολόγηση:
- Βάζουμε μια στρώση από μπισκότα αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει λίγο στο σιρόπι.
- Απλώνουμε την κρέμα βανίλια.
- Βάζουμε άλλη στρώση από μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι.
- Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα.
- Βάζουμε πάλι στρώση από μπισκότα βουτηγμένα στο σιρόπι.
- Απλώνουμε τη σαντιγί.
- Στολίζουμε με την τρούφα σοκολάτας και τα κερασάκια.
Αξιολόγησε