Μοσχαράκι Γιουβέτσι

Μοσχαράκι Γιουβέτσι

Recipe by Κυριακη ΜανηΚατηγορία: Μοσχάρι
Προετοιμασία

30

λεπτά
Μαγείρεμα

30

λεπτά

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι ελιά

  • 2 φύλλα δάφνη

  • 1 ποτήρι του κρασιού κρασί

  • 3 ντομάτες, τριμμένες

  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ

  • 2 ποτήρια νερό

  • Κρεμμύδι

  • Σκόρδο

  • Λάδι

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το νερό, αλάτι και πιπέρι και το βράζουμε στην χύτρα για 20 λεπτά.
  • Όταν γίνει βγάζουμε το κρέας και ρίχνουμε όση αναλογία θέλουμε ζυμαρικών θέλουμε.
  • Ανακατεύουμε και σχεδόν όταν βράσει, σβήνουμε και ρίχνουμε πάλι μέσα το κρέας.
  • Το αφήνουμε 10 λεπτά ακόμα στο σβησμένο μάτι.