Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Ψημένο Πουρέ

Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Ψημένο Πουρέ

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Μοσχάρι
Προετοιμασία

20

λεπτά
Μαγείρεμα

1

hour 

30

λεπτά
Ψήσιμο

20

λεπτά

Συστατικά

  • Για το μοσχάρι:
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

  • 1200γρ. μοσχάρι (λαιμός ή σπάλα)

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • 1 καρότο

  • 1 κλωνάρι σέλερι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 400γρ. ντοματάκια κονκασέ

  • 1 κ.σ. αλεύρι

  • 1 κ.σ. πάπρικα

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Για τον πουρέ:
  • 6-8 πατάτες

  • 2-3 κ.σ. βούτυρο

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι και το καρότο.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5–6 λεπτά το κρέας.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3–4 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μοσχάρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το καλύπτουμε με τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.