Μοσχαράκι Κοκκινιστό με Ψημένο Πουρέ
Κατηγορία: ΜοσχάριΠροετοιμασία
20
λεπτάΜαγείρεμα
1
hour30
λεπτάΨήσιμο
20
λεπτάΣυστατικά
- Για το μοσχάρι:
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1200γρ. μοσχάρι (λαιμός ή σπάλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο
400γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
- Για τον πουρέ:
6-8 πατάτες
2-3 κ.σ. βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μπουκιές.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι και το καρότο.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5–6 λεπτά το κρέας.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3–4 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μοσχάρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το καλύπτουμε με τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Αξιολόγησε