Μοσχάρι Λεμονάτο
Κατηγορία: ΜοσχάριΠροετοιμασία
30
λεπτάΜαγείρεμα
1
hourΣυστατικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
50γρ. ελαιόλαδο
350γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα κομμάτια
400γρ. καρότα, σε μεγάλα κομμάτια
450γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
60γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
25γρ. βούτυρο
25γρ. αλεύρι
500γρ. ζωμός κοτόπουλου
20 κλωνάρια θυμάρι
20γρ. χυμό λεμονιού
5γρ. ξύσμα λεμονιού
75γρ. βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα παντού. Αποσύρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί.
- Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να πάρουν και αυτά έντονο χρώμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το βούτυρο, το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε με σύρμα για να ενσωματωθεί το αλεύρι.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
- Αφού ελέγξουμε το κρέας και δούμε πως είναι μαγειρεμένο, προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
Αξιολόγησε