Μοσχάρι Λεμονάτο

Μοσχάρι Λεμονάτο

Recipe by Nancy MichalakouΚατηγορία: Μοσχάρι
Προετοιμασία

30

λεπτά
Μαγείρεμα

1

hour 

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο

  • 50γρ. ελαιόλαδο

  • 350γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα κομμάτια

  • 400γρ. καρότα, σε μεγάλα κομμάτια

  • 450γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες

  • 60γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες

  • 25γρ. βούτυρο

  • 25γρ. αλεύρι

  • 500γρ. ζωμός κοτόπουλου

  • 20 κλωνάρια θυμάρι

  • 20γρ. χυμό λεμονιού

  • 5γρ. ξύσμα λεμονιού

  • 75γρ. βούτυρο

  • Αλάτι

  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Αλατίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα παντού. Αποσύρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να πάρουν και αυτά έντονο χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το βούτυρο, το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε με σύρμα για να ενσωματωθεί το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
  • Αφού ελέγξουμε το κρέας και δούμε πως είναι μαγειρεμένο, προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.