Θρακιώτικες Λαγγίτες
Κατηγορία: Κρέπες – PancakesΠροετοιμασία
20
λεπτάΑναμονή
60
λεπτάΣυστατικά
3 αυγά
3 κ.γ. μαγιά
1 κούπα γάλα
2-3 κούπες νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
Αλεύρι όσο χρειάζεται
Λίγο βούτυρο, για το ψήσιμο
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, τη ζάχαρη και διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα χτυπάμε. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός (θα σφίξει άλλο στην ξεκούραση).
- Αφήνουμε σκεπασμένο το μείγμα τουλάχιστον για 1 ώρα.
- Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε τον χυλό, σχηματίζοντας στρογγυλές τηγανίτες. Ψήνουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
Οι θρακιωτικες λαγγιτες είναι πεντανοστιμες.
Τρώγονται ζεστές και κρύες.
Τρώγονται σκέτες,με γλυκιά γέμιση και αλμυρή.
Επίσης διατηρούνται και στο ψυγείο,όπως επίσης μπορούμε να τις βάλουμε στην κατάψυξη και να ξεπαγωνουμε οπότε θέλουμε…
Δοκιμάστε…..