Σαλάτα με Γύρο Κοτόπουλο και Λάχανο

Σαλάτα με Γύρο Κοτόπουλο και Λάχανο

Recipe by Ναταλία ΜουρατίδουΚατηγορία: Σαλάτες
Προετοιμασία

1

hour 

Συστατικά

  • 700γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος

  • 100γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο

  • 1 κουτί καλαμπόκι (περίπου 300γρ. καθαρό βάρος)

  • 250γρ. αγγουράκι τουρσί

  • 1 κιλό λάχανο κινέζικο

  • 4-5 κ.σ. μαγιονέζα

  • Κέτσαπ

  • Μείγμα μπαχαρικών για ψησταριά

Εκτέλεση

  • Για το κοτόπουλο:
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια.
  • Το τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα μπαχαρικών. Κατεβάζουμε από την φωτιά όταν φύγουν όλα τα υγρά και πάρει λίγο χρώμα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Για το στήσιμο της σαλάτας:
  • Χρησιμοποιούμε ένα βαθύ μπολ.
  • Στο πάτο του μπολ απλώνουμε το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε μια πολύ λεπτή στρώση κέτσαπ.
  • Ομοιόμορφα απλώνουμε το τριμμένο τυρί.
  • Βάζουμε μια στρώση από ψιλοκομμένα αγγουράκια.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαγιονέζα.
  • Βάζουμε το καλαμπόκι στραγγισμένο από το ζουμί του.
  • Ψιλοκόβουμε το λάχανο και βάζουμε μια χοντρή στρώση από πάνω.
  • Αφήνουμε τη σαλάτα για μερικές ώρες στο ψυγείο.
  • Όταν τη σερβίρουμε παίρνουμε από όλες τις στρώσεις, την ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν τα υλικά. Δεν το κάνουμε από πριν γιατί το λάχανο πανιάζει.
Σαλάτα με Γύρο Κοτόπουλο και Λάχανο