Soft Cookies

Soft Cookies

Recipe by Nancy MichalakouΚατηγορία: Κουλουράκια – Μπισκότα
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

10

λεπτά

Συστατικά

  • 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 200γρ. φαρίν-απ

  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

  • 170γρ. βούτυρο

  • 200γρ. καστανή ζάχαρη

  • 100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 αυγό

  • 1 κρόκο

  • 50γρ. σοκολάτα γάλακτος

  • 50γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι γ.ο.χ. με τη φαρίνα και έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρίν.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός έως ότου λιώσουν οι ζάχαρες.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια στο μείγμα με το βούτυρο.
  • Στο τέλος βάζουμε το μείγμα των αλεύρων και ανακατεύετε καλά. Το μείγμα σας θα κολλάει στα χέρια. Μην προσθέσετε αλεύρι (δεν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη).
  • Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος ενός κουταλιού του γλυκού.
  • Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και βάζουμε την ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
  • Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζουμε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντας τα στη ζύμη, δημιουργούμε μικρά cookies.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.