Soft Cookies
Κατηγορία: Κουλουράκια – ΜπισκόταΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
10
λεπτάΣυστατικά
200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200γρ. φαρίν-απ
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
170γρ. βούτυρο
200γρ. καστανή ζάχαρη
100γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 κρόκο
50γρ. σοκολάτα γάλακτος
50γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι γ.ο.χ. με τη φαρίνα και έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρίν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα δυο είδη ζάχαρης και το λιωμένο ζεστό βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός έως ότου λιώσουν οι ζάχαρες.
- Προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια στο μείγμα με το βούτυρο.
- Στο τέλος βάζουμε το μείγμα των αλεύρων και ανακατεύετε καλά. Το μείγμα σας θα κολλάει στα χέρια. Μην προσθέσετε αλεύρι (δεν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη).
- Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος ενός κουταλιού του γλυκού.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα και βάζουμε την ζύμη σε σχήμα μπαλάκι.
- Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά ακανόνιστα κυβάκια και πιέζουμε 3-4 κυβάκια σε κάθε ζύμη. Με αυτόν τον τρόπο, πιέζοντας τα στη ζύμη, δημιουργούμε μικρά cookies.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Αξιολόγησε