Γλυκό Κουταλιού Κεράσι

Γλυκό Κουταλιού Κεράσι

Recipe by Βουλα ΠολυζουΚατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – Μαρμελάδες
Προετοιμασία

1

hour 
Αναμονή

16

ώρες
Μαγείρεμα

35

λεπτά

Συστατικά

  • 2 κιλά κεράσια

  • 2 κιλά ζάχαρη

  • 3 κ.σ. ξινό

  • 1 λεμόνι

  • 3 βανίλιες

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε τα κεράσια για 6 ώρες στο ξινό.
  • Σουρώνουμε χωρίς να τα πλύνουμε.
  • Τα βάζουμε σε στρώσεις με τη ζάχαρη και για ένα βράδυ τα αφήνουμε στο ψυγείο.
  • Βράζουμε για 15 λεπτά, ξαφρίζουμε. Αν έχουν βγάλει ζουμί τα κεράσια δεν ρίχνουμε καθόλου νερό, αν όχι προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του καφέ ελληνικού. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 20 λεπτά να δέσει το σιρόπι. Πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
  • Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε. Τα φυλάμε στο ψυγείο.
Γλυκό Κουταλιού Κεράσι