Γλυκό Κουταλιού Κεράσι
Κατηγορία: Γλυκά Κουταλιού – ΜαρμελάδεςΠροετοιμασία
1
hourΑναμονή
16
ώρεςΜαγείρεμα
35
λεπτάΣυστατικά
2 κιλά κεράσια
2 κιλά ζάχαρη
3 κ.σ. ξινό
1 λεμόνι
3 βανίλιες
Εκτέλεση
- Βγάζουμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε τα κεράσια για 6 ώρες στο ξινό.
- Σουρώνουμε χωρίς να τα πλύνουμε.
- Τα βάζουμε σε στρώσεις με τη ζάχαρη και για ένα βράδυ τα αφήνουμε στο ψυγείο.
- Βράζουμε για 15 λεπτά, ξαφρίζουμε. Αν έχουν βγάλει ζουμί τα κεράσια δεν ρίχνουμε καθόλου νερό, αν όχι προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του καφέ ελληνικού. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 20 λεπτά να δέσει το σιρόπι. Πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
- Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε. Τα φυλάμε στο ψυγείο.
Αξιολόγησε