Mississippi Mud Cake

Mississippi Mud Cake

Recipe by Anna KourkoumariΚατηγορία: Σοκολάτα
Προετοιμασία

45

λεπτά
Ψήσιμο

32

λεπτά

Συστατικά

  • Για την βάση:
  • 400γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά

  • 125γρ. βούτυρο λιωμένο

  • Για το υγρό κέικ σοκολάτας:
  • 200γρ. κουβερτούρα

  • 100γρ. βούτυρο

  • 150γρ. καστανή ζάχαρη

  • 3 αυγά

  • 1 βανίλια

  • 1 σφηνάκι εσπρέσο

  • 50γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • Για την σοκολατένια μους:
  • 250γρ. κουβερτούρα

  • 350γρ. κρέμα γάλακτος

  • Για το γαρνίρισμα:
  • 1 φακελάκι Garni

  • 200ml γάλα

  • Ξυσμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Για την βάση:
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 20εκ. με αποσπώμενο πάτο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 7 λεπτά.
  • Για το υγρό κέικ σοκολάτας:
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καφέ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο ψημένο μπισκότο.
  • Ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.
  • Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την μους.
  • Για την σοκολατένια μους:
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
  • Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ρίχνουμε τη μους πάνω από το κέικ.
  • Για το γαρνίρισμα:
  • Για την σαντιγί χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το γάλα με το φακελάκι Garni και την απλώνουμε από πάνω.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.
Mississippi mud cake