Mississippi Mud Cake
Κατηγορία: ΣοκολάταΠροετοιμασία
45
λεπτάΨήσιμο
32
λεπτάΣυστατικά
- Για την βάση:
400γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
125γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για το υγρό κέικ σοκολάτας:
200γρ. κουβερτούρα
100γρ. βούτυρο
150γρ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
1 βανίλια
1 σφηνάκι εσπρέσο
50γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- Για την σοκολατένια μους:
250γρ. κουβερτούρα
350γρ. κρέμα γάλακτος
- Για το γαρνίρισμα:
1 φακελάκι Garni
200ml γάλα
Ξυσμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Για την βάση:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 20εκ. με αποσπώμενο πάτο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 7 λεπτά.
- Για το υγρό κέικ σοκολάτας:
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καφέ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο ψημένο μπισκότο.
- Ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.
- Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την μους.
- Για την σοκολατένια μους:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
- Μόλις λιώσει η κουβερτούρα ρίχνουμε τη μους πάνω από το κέικ.
- Για το γαρνίρισμα:
- Για την σαντιγί χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το γάλα με το φακελάκι Garni και την απλώνουμε από πάνω.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.

Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω
Ωωωωωωωω τί ωραίο θα το κάνω
Φαίνεται τελειο! Αν δεν εχουμε εσπρέσο με τί μπορούμε να το αντικαταστησουμε?