Κέικ Καρότου με Σοκολάτα

Κέικ Καρότου με Σοκολάτα

Recipe by Eleni KalaitzidouΚατηγορία: Κέικ, Σοκολάτα
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμολεπτά

Συστατικά

  • Για το κέικ:
  • 3 καρότα ωμά

  • 3 αυγά

  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο

  • 1 1/5 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο

  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανίλια

  • Για τη σάλτσα σοκολάτας:
  • 300γρ. γάλα

  • 330γρ. κουβερτούρα

  • 100γρ. βούτυρο

  • 2 κ.γ. μέλι

  • Για το πασπάλισμα:
  • Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μούλτι τα 4 πρώτα υλικά να χτυπηθούν καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  • Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι (περίπου 26εκ.) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το τρυπάμε παντού με ένα χοντρό καλαμάκι.Κέικ Καρότου με Σοκολάτα
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την σοκολάτα και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Ρίχνουμε ζεστή την σοκολάτα πάνω στο κέικ, να γεμίσουν οι τρύπες παντού.
  • Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.
Κέικ Καρότου με Σοκολάτα