Κέικ Καρότου με Σοκολάτα
Κατηγορία: Κέικ, ΣοκολάταΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμολεπτά
Συστατικά
- Για το κέικ:
3 καρότα ωμά
3 αυγά
¾ φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 1/5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
- Για τη σάλτσα σοκολάτας:
300γρ. γάλα
330γρ. κουβερτούρα
100γρ. βούτυρο
2 κ.γ. μέλι
- Για το πασπάλισμα:
Ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μούλτι τα 4 πρώτα υλικά να χτυπηθούν καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι (περίπου 26εκ.) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το τρυπάμε παντού με ένα χοντρό καλαμάκι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε την σοκολάτα και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Ρίχνουμε ζεστή την σοκολάτα πάνω στο κέικ, να γεμίσουν οι τρύπες παντού.
- Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.

Αξιολόγησε