Κυπριακή Τυρόπιτα
Κατηγορία: Πίτες ΑλμυρέςΠροετοιμασία
30
λεπτάΨήσιμο
1
hourΣυστατικά
6 αυγά
2 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο ή και με ανάμεικτα τυριά
3 φλιτζάνια αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
5 κ.σ. σπορέλαιο
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
½ φλιτζάνι σταφίδες
Λίγο δυόσμο
Μαχλέπι
Μαστίχα
- Για το πασπάλισμα:
Σουσάμι
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε το δυόσμο με το χαλούμι.
- Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, το μαχλέπι και τη μαστίχα.
- Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χαλούμι και μετά το χλιαρό γάλα με το αλεύρι εναλλάξ. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή ταψί και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 50-60 λεπτά.

Αξιολόγησε