Κυπριακή Τυρόπιτα

Κυπριακή Τυρόπιτα

Recipe by Andriana AntoniouΚατηγορία: Πίτες Αλμυρές
Προετοιμασία

30

λεπτά
Ψήσιμο

1

hour 

Συστατικά

  • 6 αυγά

  • 2 φλιτζάνια χαλούμι τριμμένο ή και με ανάμεικτα τυριά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι

  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 5 κ.σ. σπορέλαιο

  • 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό

  • ½ φλιτζάνι σταφίδες

  • Λίγο δυόσμο

  • Μαχλέπι

  • Μαστίχα

  • Για το πασπάλισμα:
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε το δυόσμο με το χαλούμι.
  • Προσθέτουμε στο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, το μαχλέπι και τη μαστίχα.
  • Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το χαλούμι και μετά το χλιαρό γάλα με το αλεύρι εναλλάξ. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή ταψί και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, για 50-60 λεπτά.
Κυπριακή Τυρόπιτα